Svet
21.04.2022. 10:24
Beta

Rat u Ukrajini

Putin: Naređujem vam da otkažete

Vladimir Putin
Izvor: SPUTNIK POOL / MIKHAIL TERESHCHENKO / KREMLIN P

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je prilikom susreta sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom da se otkaže planirani napad na železaru Azovstalj u Marijupolju i čestitao mu na uspostavljanju kontrole nad tim gradom, saopštio je Kremlj.

"Predloženi napad na industrijske zone smatram neprikladnim. Naređujem vam da otkažete", rekao je Putin.
 

Dodao je da treba misliti na spasavanje života i zdravlja ruskih vojnika i oficira.

"Nema potrebe da se penjete u te katakombe i puzite pod zemlju kroz te industrijske objekte. Blokirajte ovu industrijsku zonu kako muva ne bi proletela kroz nju", rekao je Putin.

Šojgu je naveo da je ruska vojska preuzela kontrolu nad Marijupoljem, a da se "ostaci" ukrajinskih snaga kriju u železari.

Putin je čestitao Šojguu na "uspešnom oslobađanju Marijupolja" i naredio da se pozovu svi koji još nisu položili oružje da to učine.
 

"Ruska strana garantuje njihove živote i dostojanstven tretman u skladu sa relevantnim međunarodnim pravnim aktima. Svima povređenima biće pružena kvalifikovana medicinska pomoć", dodao je Putin.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li će Putinovo pismo izazvati nove tenzije?
Putin

Crkva u Jerusalimu

18.04.2022. 13:45

Da li će Putinovo pismo izazvati nove tenzije?

Predsednik Rusije Vladimir Putin zatražio je u pismu premijeru Izraela Naftaliju Benetu da Crkva Aleksandar Nevski u jerusalimskom Starom gradu odmah predje u rusko vlasništvo pošto je to obećao Benetov prethodnik, bivši izraelski premijer Benjamin Netanjahu.
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
01.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve