Svet
16.10.2021. 11:55
Tanjug

Putovanja

SAD prihvata mešanje vakcina protiv korona virusa ali samo za turiste

Amerika, Njujork
Izvor: Shutterstock

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) potvrdio je da će SAD prihvatiti mešanje vakcina protiv korona virusa, odnosno da će priznavati njenu primenu u različitim dozama kod putnika iz inostranstva.

CDC je ranije saopštio da će SAD priznati svaku vakcinu odobrenu za upotrebu od strane američkih regulatora ili Svetske zdravstvene organizacije (SZO), prenosi Rojters.

"Iako CDC nije preporučio mešanje različitih vrsta vakcina u primarnoj seriji, prepoznajemo da je to sve češće u drugim zemljama, pa bi to trebalo prihvatiti kada se budu tumačili podaci o vakcinaciji", saopštio je portparol CDC.

SAD su saopštile juče da će ponovo otvoriti svoje granice za potpuno vakcinisane putnike od 8. novembra, a ova odluka predstavlja kraj oštrih restriktivnih mera zbog pandemije korona virusa koje su uvedene za sve putnike u martu 2020. godine.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kristofer Hil novi ambasador SAD u Srbiji
amerika, SAD, USA

Godrfri odlazi

13.10.2021. 14:30

Kristofer Hil novi ambasador SAD u Srbiji

Iskusni američki diplomata i poznavalac prilika u regionu Kristofer Hil, biće imenovan za novog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, saznaje eksluzivno “Blic”.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve