Svet
30.08.2023. 11:18
R. E.

Rusija

Gde je sahranjen Prigožin (FOTO)

1
Izvor: Beta / AP / Dmitri Lovetsky

Jevgenij Prigožin, šef paravojne grupe Vagner, koji je poginuo u padu aviona 23. avgusta pod nerazjašnjenim okolnostima, sahranjen je u rodnom gradu.

Prigožin je sahranjen na groblju Porokhovskoje u Sankt Peterburgu, gde je i rođen 1961. godine.

Šef grupe Vagner sahranjen je u krugu porodice, a poslednjem ispraćaju prisustvovali su najbliži prijatelji, pripadnici njegove grupe i građani. 

Pres služba Vagnera šturo je saopštila da je Prigožinova sahrana održana u utorak, ali bez dodatnih detalja. Pojedini ruski mediji naveli su da je ceremonija pokopa održana u 16 sati po lokalnom vremenu po želji njegove porodice.

Naveli su i da je Prigožin sahranjen pored svog oca.

Prigožin je stradao prilikom pada njegovog privatnog aviona u Tverskoj oblasti, a osim šefa Vagnera u letelici je bilo još devet putnika i članova posade koji su takođe poginuli.

Istražni komitet Ruske federacije objavio je da su tela svih putnika su identifikovana i rezultati se poklapaju sa spiskom putnika.

Zvanični Kremlj je uoči sahrane saopštio da ruski predsednik Vladimir Putin neće prisustvovati poslednjem ispraćaju Prigožina

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Majstor obmane. Poslednji čin
1

Jevgenij Prigožin

24.08.2023. 13:56

Majstor obmane. Poslednji čin

​​​​​​​Da li je majstor obmane ponovo nestao i čeka da nastavi sa svojim poslovima ili ga je još veći majstor zauvek nadigrao
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve