Svet
15.03.2022. 14:53
Beta

Šef ruske diplomatije

Sergej Lavrov o pregovorima sa Ukrajinom

Sergej Lavrov
Izvor: EPA POOL / SERGEI ILNITSKY / POOL

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da se rusko-ukrajinski pregovori nastavljaju o obezbeđivanju vojne neutralnosti Ukrajine, u kontekstu njene demilitarizacije.

"Pregovori se nastavljaju o obezbeđivanju vojne neutralnosti Ukrajine, u kontekstu garancija bezbednosti za sve učesnike tog procesa, u kontekstu demilitarizacije Ukrajine, kako sa njene teritorije ne bi bilo nikakvih pretnji za Rusiju, i u kontekstu prestanka politike nacifikacije zemlje", rekao je Lavrov nakon sastanka sa iranskim kolegom Amirom Abdulahijanom u Moskvi.
 

Ministar spoljnih poslova Irana je izjavio da je juče imao telefonski razgovor sa ukrajinskim kolegom Dmitrijem Kulebom, koji ga je, kako je rekao, zamolio da Lavrovu prenese poruku da je Ukrajina za obustavu rata i da je za koncentraciju na političkim pitanjima.

On je naveo i da je Kuleba rekao da je Ukrajina spremna da nastavi pregovore.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stoltenberg poslao pismo Lavrovu
Stoltenberg

Povodom dijaloga

19.02.2022. 11:01

Stoltenberg poslao pismo Lavrovu

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da je poslao pismo ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu da se uključi u dijalog u okviru Saveta NATO-Rusija kako bi se sprečio sukob u Ukrajini.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
09.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve