Svet
10.06.2022. 18:50
Beta / AFP

Iran

Spektakularna pljačka banke

policija, hapšenje
Izvor: Shutterstock

Grupa od 13 osumnjičenih za krađu u poslovnici najveće iranske banke uhapšena je i veliki deo ukradenih dobara je pronađen, objavio je glavni tužilac u Teheranu, Ali Salehi.

Javna banka Meli (Melli) objavila je u utorak da je opljačkano 168 sefova njenih klijenata. Lopovi su iskoristili praznični dan u nedelju da upadnu u poslovnicu banke u glavnoj ulici u Teheranu.

Tužilac je rekao da je 10 osumnjičenih uhapšeno u Teheranu i na severu Irana, a troje u jednoj susednoj zemlji čije ime nije naveo.

"Velike količine ukradenih dobara pronađene su u vozilu parkiranom kod aerodroma Iama Homeini", rekao je on i dodao da su optuženi sada pod istragom.

Šef policije Teherana rekao je da su lopovi koji su pobegli identifikovani zahvaljujući dobroj koordinaciji sa Interpolom, da su uhapšeni i da će biti prebačeni u Iran. On je rekao da niko od zaposlenih u banci nije učestvovao u pljački.

Takođe je rekao da je mesec dana ranije banka informisana da ima bezbednosne propuste.

Osumnjičeni u štraftastim zatvorskim odelima prikazani su okrenuti ka zidu iza policajaca, prema snimcima objavljenim na državnoj televiziji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lažni pasoši: Tržište od milion evra
Hrvatski pasoš

Original falsifikata

15.04.2022. 10:15

Lažni pasoši: Tržište od milion evra

Cena slobode koju poslednje dve decenije kriminalci iz regiona plaćaju za falsifikovane lične isprave, posebno za pasoše zemalja koje su članice EU, dostigla je cifru od oko milion evra.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
15.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve