ŠTA KAŽU KLADIONICE: Kvote u korist Bajdena, više opklada na Trampa

ŠTA KAŽU KLADIONICE: Kvote u korist Bajdena, više opklada na Trampa

EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH


Kladionice takođe s nestrpljenjem očekuju rezultate izbora za predsednika SAD. Džo Bajden vodi u kvotama, ali se većina kladilaca nada da će se ponoviti 2016, kada je Tramp uprkos svim procenama pobedio.

Neimenovani čovek uložio je 1,3 miliona dolara u britanskoj kladionici “Betfer” (Betfair) na pobedu Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima u SAD, piše RTS.

Mogući dobitak opklade je 1,987 miliona dolara ukoliko kandidat demokrata pobedi. To je ujedno i najveća politička opklada do sada.

Iako je klađenje na političke događaje zabranjeno u SAD, ono je dozvoljeno u Velikoj Britaniji.

EPA-EFE/JIM LO SCALZO

EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Do sada je na dva kandidata stavljeno 337 miliona dolara.

Ko vodi u kvotama

“Betfer” daje Bajdenu 65 odsto šanse da pobedi.

Slično tome, “Odzčeker” (Oddschecker), agregator kladioničarskih kvota, daje Bajdenu 65,23 odsto šanse, naspram 34,78 za Trampa.

“Šanse Donalda Trampa malo su se popravile tokom vikenda, ali to nije sprečilo jednog čoveka da stavi milion funti na Džoa Bajdena. To je najveća politička opklada do sada na ‘Betferu’ i može da donese 1,540 miliona dolara ukoliko se Bajden useli u Belu kuću”, kaže za Njuzvik portparol “Betfera” Sem Robinson.

Povezane vesti – Izbori koji će promeniti svet

Profesionalni politički kladioničar i “Betferov” stručnjak Pol Krišnamurti kaže da su veliki ulozi počeli da stižu na Bajdena zbog poverenja u kladioničarsko tržište.

“To je ono što svaki put vidimo pred kraj izbornog ciklusa, kada ljudi postaju sve sigurniji u tržište i velike ribe počnu da stavljaju uloge”, ističe Krišnamurti.

AP Photo/Alex Brandon

AP Photo/Alex Brandon

Nada u reprizu 2016.

Međutim, prošle nedelje je bila sasvim drugačija situacija, kada je više novca stavljeno na pobedu Donalda Trampa.

Prema navodima “Odzčekera”, Tramp je veoma popularan izbor od početka.

Povezane vesti – AMERIKA BIRA PREDSEDNIKA: Više od 95 miliona Amerikanaca već glasalo

Mnogi kladioničari se nadaju da će se ove godine desiti slična situacija kao i 2016, kada je Hilari Klinton izgubila, iako je, kao i Bajden sada, viđena kao favorit.

Kao i tada, uprkos tome što su mu davane manje šanse za pobedu, ukupno 61 odsto opklada bilo je na Trampa. Uoči izbora 2016. godine, kladionice su davale Trampu tek 16,7 odsto šansi za pobedu.

EPA-EFE/PETER FOLEY

EPA-EFE/PETER FOLEY

Velike ribe idu na Bajdena

Uprkos većem broju opklada u Trampovu pobedu, najveći pojedinačni ulozi su na Bajdena.

Povezane vesti – INTERVJU LJILJANA SMAJLOVIĆ: I sa Bajdenom se može izaći na kraj

“Iako je više novca stavljeno na Donalda Trampa, deset najvećih uloga je na Džoa Bajdena”, ističe portparol “Betfera” Sem Robinson.

Izbori za predsednika SAD će po svoj prilici biti najveći pojedinačni kladioničarski događaj na kojem se očekuje da će ulozi dostići 400 miliona dolara do 3. novembra.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar