Svet
25.05.2021. 14:59
Tanjug

Belorusija objavila

Transkript razgovora kontrole leta i pilota Rajanera

Rajaner, Ryanair, avion
Izvor: EPA / TOMS KALNINS

Belorusko ministarstvo saobraćaja objavilo je transkript razgovora kontrole leta i pilota Rajanera koji je prinudno spustio avion u Minsk zbog, kako se ispostavilo, lažne bombe.

Belorusija je tokom ovog incidenta, koji je pokrenuo međunarodnu osudu i sankcije protiv nje, uhapsila novinara i opozicionara Romana Protaseviča koji je putovao iz Atine za Vilnjus avionom Rajanera.

Transkript objavljen u utorak razlikuje se od delova razgovora kontrolora i posade aviona koji su prethodno objavljeni na beloruskoj državnoj TV , a čini se da se razlikuje od ranijih izjava zvaničnika aerodroma u Minsku, navodi Rojters.

Belorusija je u nedelju poslala ratni avion da prinudno prizemlji avion kompanije Rajaner zbog lažne dojave o podmetnujoj bombi, kada je uhapšen opozicionar Roman Protašević, koji je išao iz Atine za Vilnjus, što su lideri zapadnih zemlja nazvali državnim piratstvom.

Belorusija je saopštila da je avion Rajanera, na liniji Atina - Vilnjus, prizemljila nakon što je dobila poruku od palestinskog Hamasa, koji je zapretio da će letelicu razneti iznad beloruskog vazdušnog prostora, ukoliko Evropska unija ne osudi Izrael zbog konflikta u Gazi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

NATO: Sletanje aviona u Minsk je opasan incident
Rajaner, Ryanair, avion

Zabrinutost

23.05.2021. 22:32

NATO: Sletanje aviona u Minsk je opasan incident

NATO je saopštio da je prinudno sletanje aviona kompanije Rajaner u Minsk "ozbiljan i opašan incident" i zatražio međunarodnu istragu.
Close
Vremenska prognoza
fog
9°C
23.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve