TRKA ZA PREMIJERA U FINIŠU Hant prozvao favorita: Džonson je kukavica

TRKA ZA PREMIJERA U FINIŠU Hant prozvao favorita: Džonson je kukavica


Bivši šef britanske diplomatije Boris Džonson je kukavica, jer izbegava direktne javne debate o Bregzitu, izjavio je britanski ministar spoljnih poslova Džeremi Hant.

On je za “Skaj njuz” rekao da je znak nepoštovanja to što Džonson ne želi da se pojavi u direktnim debatama u kojima su članovi Konzervativne stranke mogli da ga vide pre nego što su glasali za njega.

Povezane vesti – Britanija nezakonito prodavala oružje Saudijskoj Arabiji

“Ljudi moraju da znaju šta ćete uraditi i morate da odgovorite na ta pitanja”, naglasio je Hant.

Hant je Džonsonu obećao “borbu života”, koju će bivši britanski ministar spoljnih poslova “da iskusi i da izgubi”. Džonson i Hant plasirali su se u finalni krug glasanja za novog lidera stranke i premijera Velike Britanije, u kojem će učestvovati 160.000 članova Konzervativne stranke širom zemlje.

Povezane vestiBoris Džonson želi da bude novi Čerčil

Slučajni rat

Hant je rekao da Velika Britanija ne smatra da ni SAD ni Iran žele rat, ali da je veoma zabrinuta zbog toga što bi mogao da bude pokrenut slučajni rat.

Mi smo veoma zabrinuti: ne mislimo da nijedna od dve strane želi rat, ali smo veoma zabrinuti da bismo mogli da se nađemo u slučajnom ratu i činimo sve što možemo da umirimo stvari, kazao je on, dodajući da je Britanija bila u bliskom kontaktu sa SAD u vezi sa “veoma opasnom situacijom u Zalivu”.

Povezane vestiPompeo planira globalnu koaliciju protiv Irana

“Činimo sve što možemo na deeskalaciji situacije”, naveo je Hant

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar