Svet
23.05.2023. 22:25
Beta

Zloupotreba položaja

Uhapšen bivši gradonačelnik Sarajeva, sada ambasador

hapšenje, lisice
Izvor: Shutterstock

Nekadašnji gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, sada ambasador Bosne i Hercegovine u Kataru, priveden je na razgovor, pa uhapšen.

Skaka je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio položaj u vreme dok je bio gradonačelnik Sarajeva, od 2016. do 2020. godine.

Skaka je priveden u prostorije MUP Kantona Sarajevo, gde je dao izjavu posle čega je uhapšen.

Službenici policije, pod nadzorom kantonalnog tužilaštva, pretresli su više lokacija u opštinama Stari Grad, Centar i Vogošća.

Bivši gradonačelnik Sarajeva uhapšen je u akciji "Vizionar", koja se sprovodi na području više opština glavnog grada BiH zbog sumnji da je počinjeno više krivičnih dela - zloupotreba položaja, nesavesnog rada u službi, krivotvorenja službene isprave, kao i davanje mita.

Policija je u Sarajevu privela više osoba.

Na osnovu prijava u proteklih nekoliko godina, u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu je formirano nekoliko predmeta protiv Skake.

Za njegovo ime vežu se brojne afere i sumnje u nameštene tendere prilikom organizacije Evropskog olimpijskog festivala mladih (European Youth Olympic Festival - EYOF), izgradnje javne rasvete do njegove vikendice u Trnovu, nezakonitog zapošljavanja, projekta dopremanja bolida formule E pokaznog vozila, objavili su sarajevski mediji.

U izveštaju, koji je u aprilu prošle godine podnela gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić o radu prethodne gradske uprave koju je vodio Abdulah Skaka, prema mišljenju inspektora, utvrđene su nezakonitosti i kriminalne radnje prethodne gradske administracije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Milan Mladenović počasni građanin Sarajeva
Gitara, muzika

Jednoglasna odluka

22.02.2023. 14:10

Milan Mladenović počasni građanin Sarajeva

Gradsko veće Sarajeva usvojilo je odluku kojom je Milan Mladenović, frontmen nekadašnje beogradske grupe "Ekatarina Velika", posthumno proglašen počasnim građaninom Sarajeva.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
3°C
07.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve