Svet
30.01.2022. 12:07
Tanjug

Sergej Lavrov

"Ukrajina nije spremna da postane clanica NATO-a"

Sergej Lavrov
Izvor: RUSSIAN FOREIGN MINISTRY PRESS S / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY PRESS S

Svima je jasno da Ukrajina nije spremna da postane članica NATO i njeno članstvo neće doneti ništa korisno Alijansi, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov za "Prvi kanal".

Šef ruske diplomatije je rekao da Rusija šalje zahteve NATO-u i OEBS, tražeći od njih da objasne da li nameravaju da ispune ključne bezbednosne garancije, prenosi agencija TAS S.

 

"Danas šaljemo zvaničan zahtev našim kolegama u zemlje Alijanse i OEBS-a preko Ministarstva spoljnih poslova, sa hitnim zahtevom da objasne kako nameravaju da ispune bezbednosne garancije", poručio je Lavrov.
 

Rekao je da Ukrajinu žele da "uvuku" u NATO, dodajući da "svaki put kada se pokaže da se linija, koju NATO mora da brani, sve više pomera ka istoku”.

 

"Mislim da je svima jasno da Ukrajina nije spremna da postane članica Alijanse i da neće dati nikakav doprinos jačanju bezbednosti NATO-a", istakao je Lavrov.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lavrov: SAD pokušale da spreče sporazum o S-400 sa Indijom
Sergej lavrov

Rusija

06.12.2021. 13:16

Lavrov: SAD pokušale da spreče sporazum o S-400 sa Indijom

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su SAD pokušale da spreče dogovor o indijskoj kupovini ruskih raketnih kompleksa S-400, ali da je Indija dokazala da je suverena zemlja i da će samostalno odlučivati od koga će kupovati oružje.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
02.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve