VRATILI SE “ANONIMUSI”: Žele da razotkriju zločine policije

VRATILI SE “ANONIMUSI”: Žele da razotkriju zločine policije

Shutterstock


Ubistvo afro-Amerikanca Džordža Flojda podstaklo je hakersku grupu Anonimusi da se ponovo aktivira i obeća da će razotkriti brojne zločine policije Mineapolisa.

Grupa poznata po targetiranju i sajber napadima poslednjih godina se primirila, međutim nakon najnovijih dešavanja u SAD i masovnih protesta rešila je da “izađe iz senke”, piše BBC.

Shutterstock

Shutterstock

U vezi sa protestima koji su odgovor na ubistvo Džordža Flojda, Anonimusi su izveli različite oblike sajber napada, a jedan od njih je najverovatnije i napad na sajt policije Mineapolisa, koji je tokom vikenda bio oboren.

Povezane vesti – “SVE SE POLAKO SLAŽE”: Internetom kruži novi snimak mučenja Flojda

Grupa Anonimusi poznata je po tome što nemaju lidera i što im pripada veliki broj pojedinaca koji imaju različite prioritete, ali uopšteno njihova meta su oni za koje smatraju da zloupotrebljavaju vlast i koje napadaju tako što im obaraju sajtove ili im isključuju internet.

EPA-EFE/IAN LANGSDON

EPA-EFE/IAN LANGSDON

Nose karakteristične maske s likom Gaja Foksa, koje su postale poznate nakon romana Alana Mura “V za vendetu”, a u kojem revolucionar anarhista stavlja masku kako bi srušio korumpiranu vladu.

Categories

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar