Svet
06.12.2021. 11:08
Tanjug

"Nemamo medije"

Vratio se stari Tramp: Izvređao medije i američkog generala

Donald Tramp
Izvor: AP / Patrick Semansky

Bivši američki predsednik Donald Tramp je, obraćajući se gostima na svom imanju Mar-a-Lago na Floridi, nazvao američke medije "pokvarenim kopiladima", a načelnika Generalštaba američke vojske Marka Milija "idiotom".

Nemamo medije. Mediji su tako korumpirani. Ako postoji dobra priča o nama, dobra priča o bilo kom pojedincu koji je republikanac, konzervativac, oni od toga naprave lošu priču. A ako je to loša priča, oni je naprave najgorom pričom u istoriji. To je najnepoštenija grupa ljudi", izjavio je Tramp u svom oštrom govoru pred "Turning Point USA", grupom mladih konzervativaca.

Kako prenosi londonski "Gardijan", Tramp je rekao i da je promenio stavove Amerikanaca o medijima, navodeći da, kada je prvi put objavio da se kandiduje 2015. godine, "oni su imali rejting poverenja od 94-95 procenata", a da trenutno "imaju niži rejting i od Kongresa".

"Smatram da je to velika čast jer su oni gomila vrlo nepoštenih, pokvarenih kopiladi", izjavio je Tramp, što je naišlo na smeh okupljenih.
 

Tramp je, takođe, kritikovao generala Milija povodom povlačenja američkih trupa iz Avganistana.

Imitirajući generalov grubi glas, Tramp je rekao:

"Nikada neću zaboraviti da mi je Mili rekao: ''Gospodine, gospodine. Jeftinije je ostaviti opremu nego je doneti''".
 

Tramp ga je, nakon toga, kako kaže, pitao da li misli da je jeftinije ostaviti opremu tamo ili napuniti pola rezervoara i odvesti u Pakistan ili vratiti u SAD, na šta mu je Mili rekao: "Da, gospodine, mislimo da je jeftinije".

Tada je Tramp, kako kaže, shvatio da je Mili "idiot".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pilot Džefrija Epstina: Vozio sam Trampa, Klintona i...
Džefri Epstin i Gilejn Maksvel 1.12.2021.

Klinton već priznao

01.12.2021. 13:38

Pilot Džefrija Epstina: Vozio sam Trampa, Klintona i...

Bivši pilot pokojnog američkog milijardera Džefrija Epstina svedočio je danas na suđenju Gilejn Maksvel u Njujorku koja je optužena za saučesništvo u Epstinovim zločinima, osumnjičenom za seksualno zlostavljanje i silovanje uglavnom maloletnica.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
35°C
19.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve