Svet
13.05.2021. 07:00
R.E/ thenews.com

Šta će biti od 15. maja

WhatsApp ograničava funkcionalnost onima koji ne prihvate nove uslove

facebook-whatsapp-instagram.jpg

WhatsApp pokušava na sve načine da prisili korisnike da prihvate nove uslove za koje kritičari kažu da bi mogli proširiti prikupljanje podataka od svoje dve milijarde korisnika širom sveta.

WhatsApp, koji treba da sprovede svoju novu politiku razmene podataka 15. maja, otkrio je na svojoj veb stranici da neće odmah ograničiti korisnike koji ne prihvataju nove uslove.

Ažuriranje će omogućiti dodatno deljenje informacija korisnika ali ne i sadržaj poruka koje ostaju šifrovane.

Platforma je potvrdila da je ažuriranje namenjeno trgovcima koji koriste WhatsApp za komunikaciju sa kupcima – omogućavajući im da dele podatke sa Facebook-om.

Kritičari su strahovali da bi to moglo otvoriti vrata široj razmeni podataka sa Facebook-om sa potencijalnim implikacijama na privatnost korisnika.

„Niko neće izbrisati račune ili izgubiti funkcionalnost WhatsApp-a 15. maja zbog ovog ažuriranja“, navodi thenews.com .

Korisnici će dobiti „uporne“ podsetnike o smernicama i mogu izgubiti neke funkcije ukoliko ne prihvate nove uslove.

„Nakon što smo svima dali vremena za pregled, nastavljamo da podsećamo one koji nisu imali vremena da pregledaju i prihvate“, navodi se na ovoj platformi i dodaje da će u jednom trenutku korisnici će „naići na ograničenu funkcionalnost WhatsApp-a sve dok ne prihvate ispravke.

"Nećete moći da pristupite listi čekanja, ali i dalje možete da odgovorite na telefonske i video pozive. Posle nekoliko nedelja ograničene funkcionalnosti nećete moći da primate dolazne pozive i obaveštenja."

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
shower rain
20°C
09.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve