U fokusu
16.08.2022. 11:46
R. E.

Najsavremenija oprema

Pogledajte kako vežbaju pripadnici UKP (FOTO, VIDEO)

1
Izvor: MUP Srbije

U Nastavnom centru "Makiš", u utorak je održana taktičko-pokazna vežba pripadnika Uprave kriminalističke policije uz korišćenje najsavremenijih pušaka namenjenih za vežbe i obuke koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbedilo za pripadnike UКP-a.

Vežbi je prisustvovo ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji je istakao da je važno da svaki pripadnik UКP-a ima najbolju moguću opremu, oruđe i oružje, baš kao što je važno da prilikom izvršavanja zadataka koji su teški i kompleksni pripadnici UКP-a budu bezbedni i zaštićeni.

Iz tog razloga, u proteklih godinu i po dana Ministarstvo je uložilo značajna sredstva za potrebe UКP-a, a savremena oprema za treninge i markere su samo deo kontinuiranog ulaganja u UКP.

Oprema koju je obezbedilo Ministarstvo unutrašnjih poslova koristi se za uvežbavanje taktike hapšenja izvršilaca krivičnih dela prilikom zaustavljanja vozila koja oni koriste, kao i prilikom upada u prostore koje koriste.

Pogledajte kako to izgleda:

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Obuka borbenih timova 63. padobranske brigade (FOTO)
1

Novi Pazar

11.08.2022. 10:33

Obuka borbenih timova 63. padobranske brigade (FOTO)

Pripadnici 63. padobranske brigade realizovali su u sredu uveče, padobranske skokove u noćnim uslovima u širem rejonu Novog Pazara.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
29.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve