U fokusu
15.09.2021. 19:04
Tanjug

SZO

Prvi veći pad u broju obolelih od korone u prethodna dva meseca

koronavirus
Izvor: EPA / NIC BOTHMA

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da je globalno zabeleženo oko četiri miliona slučajeva obolelih od korona virusa u prošloj nedelji, što je prvi značajniji pad u više od dva meseca, javlja AP.

Prethodnih nekoliko nedelja prosečno je bilo oko 4,4 miliona novoobolelih od korone u svetu.

U ažuriranom biltenu od utorka, zdravstvena agencija pri Ujedinjenim nacijama je navela da je svaki region u svetu doživeo pad u broju novoobolelih, u poređenju sa prošlom nedeljom.

Broj smrtnih slučajeva je pao za oko 62.000, dok je najveći pad zebeležen u jugoistočnoj Aziji, ali je primetan porast preminulih od sedam odsto u Africi.

Najveći broj slučajeva je viđen u SAD, Velikoj Britaniji, Indiji, Iranu i Turskoj, a visokozarazni delta soj je sada prisutan u 180 zemalja sveta.

SZO je dodala da su deca i tinejdžeri sve manje pogođeni kovidom u poređenju sa odraslima, dodavši da broj preminulih osoba mlađih od 24 godine čini manje od 0,5 odsto svih umrlih u svetu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nigerija se suočava sa mnogo većim problemom od korone
Nigerija

epidemija kolere

14.09.2021. 17:00

Nigerija se suočava sa mnogo većim problemom od korone

Nigerija beleži trenutno jednu od najgorih epidemija kolere u zemlji u poslednjih nekoliko godina, sa više od 2.300 smrti ove godine.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
17°C
28.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve