Vesti
28.07.2022. 15:22

Uskoro

Abazović najavio potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC

Dritan Abazović
Izvor: EPA / BORIS PEJOVIC

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da se potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) može očekivati tokom avgusta, ocenivši da je to proces koji je doveden do kraja.

"Možemo očekivati da to bude početkom avgusta, ili možda sredinom ili krajem meseca. Nismo dogovorili tu vrstu tehnikalija, nisam siguran kad bi stvarno moglo da se desi, ali to je proces koji je doveden do kraja", rekao je Abazović.
 

Povodom odlaganja sastanka radnog tima koji je trebalo da se bavi Temeljnim ugovorom i da proveri njegovu usaglašenost sa pravnim sistemom Crne Gore, Abazović je rekao da ta "komisija nije profunkcionisala zato što su odustala tri člana koje je delegirao predsednik Crne Gore Milo Đukanović".

 

"Izabrali smo model da predložimo po tri člana, tri članice su odustale. Sistem švedskog stola ne može da funkcioniše. Šta bi bilo da je neko koga je predložio premijer rekao da neće da bude u komisiji", naveo je Abazović.
 

Upitan da prokomentariše poruke Socijaldemokratske partije da će izglasati nepoverenje Vladi ako komisija ne uradi posao, Abazović je rekao da to "nije nikakav problem".

"Neka ne čekaju Temeljni ugovor, niti komisiju, neka odmah preduzmu ono sto misle da treba. Onda bi bilo logično da ne kandiduju svoje ljude za javnu administraciju, jer je to malo licemerno", dodao je Abazović.

Vlada Crne Gore je 18. jula verifikovala Temeljni ugovor koji je usvojila 8. jula, iako su Socijaldemokratska partija (SDP) i Demokratska partija socijalista (DPS) najavile da će u tom slučaju uskratiti podršku vladi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Spreman sam da potpišem temeljni ugovor sa SPC"
Dritan Abazović

Dritan Abazović

16.05.2022. 15:53

"Spreman sam da potpišem temeljni ugovor sa SPC"

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da je pitanje Temeljnog ugovora Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC) bez razloga je stavljeno u politički kontekst i dodao da je spreman da ga potpiše, ukoliko je ugovor u skladu s ustavom i zakonom.
Close
Vremenska prognoza
mist
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve