Vesti
25.09.2021. 16:20
Tanjug

Predlog ministarstva

Akademsku godinu početi himnom "Bože pravde"

tehnicki-fakulteti-_210518_foto-ana-paunkovic003.jpg

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preporučilo je danas svim visokoškolskim ustanovama, na predlog SKONUS-a, da prvi čas nastave u novoj akademskoj godini počne izvođenjem himne Republike Srbije "Bože pravde".

S obzirom da je početak nove akademske godine svečan za sve studente u Srbiji, navodi Ministarstvo u saopštenju, na ovaj način studenti grade i poštovanje prema državi u kojoj žive i svojoj naciji i razvijaju osećaj zajedništva i pripadnosti društvenoj zajednici.

Intoniranje himne visokoškolske ustanove mogu da izvedu putem razglasa, računara, muzičkog ili telefonskog uređaja, odnosno pevanjem, uz poštovanje svih epidemioloških mera, navodi Ministarstvo.

Amfiteatar, fakultet
Izvor: Shutterstock

Kako se ističe, temelji budućnosti naše države i društva zasnovani su na obrazovanju i zbog toga je ono državni prioritet i dostupno svima. "Pozivamo sve studente i nastavno osoblje da tu priliku u najvećoj mogućoj meri koriste, da uvek imaju na umu izuzetne vrednosti saznavanja i stvaranja, kao i to da se od svakog pojedinca, studenta i nastavnika, očekuje da pruži svoj lični doprinos u korist društvene zajednice", kaže se u saopštenju.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja svim studentima i profesorima želi uspešan početak akademske 2021/2022. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Baš, baš smo vas se uželeli: "Bože pravde" napokon uživo
Kolarac

Koncert

24.09.2021. 23:38

Baš, baš smo vas se uželeli: "Bože pravde" napokon uživo

Pod upravom dirigenta Džona Akselorda, zajedno sa briljantnim pijanistom Behzudom Abduraimovim, Beogradska filharmonija je izvela dela Šostakoviča, Prokofjeva i Čajkovskog, u petak uveče u Kolarcu, na otvaranju nove koncertne sezone pod naslovom "Baš smo vas se uželeli".
Close
Vremenska prognoza
few clouds
8°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve