Vesti
06.01.2022. 09:37
R.E.

Stanje na putevima

Ako krećete na put... (VIDEO)

Vožnja
Izvor: Shutterstock

Badnji dan donosi promenu vremena, niže temperature, kišu u nižim, a susnežicu i sneg u višim predelima, koje pored mokrih kolovoza i smanjene vidljivosti stvaraju i druge opasnosti za vreme vožnje, zbog vode na kolovozu koja se zadržava duže i popunjava sve neravnine, udubljenja i kolotrage, saopstio je Auto-moto savez Srbije,

Niska oblačnost i magla dodatno smanjuju vidljivost, a i odroni su učestaliji, zato apelujemo na vozače da voze pažljivije a posebno pripaze na magistralama pored Dunava i Drine, dolinom Ibra, kroz Sićevačku i Grdeličku klisuru takođe, dok će na putevima u planinskim predelima biti potrebne dobre zimske gume i kompletna zimska oprema jer se očekuju nove snežne padavine.

Prema informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim mprelazima nema zadržavanja vozila.

Na putu Žabari - Velika Plana, do 17. januara radovi na rehabilitaciji puta, uz naizmenično propuštanje vozila, saopštilo je danas JP "Putevi Srbije".

Golo Brdo-HE Ðerdap, do 20. januara od 7 do 17 časova radovi na rehabilitaciji kolovoza, uz naizmenično propuštanje vozila.

Golubinci-Stara Pazova, u delu ulice Ćirila i Metodija u Staroj Pazovi, do 1. marta obustava saobraćaja zbog izgradnje nadvožnjaka. Alternativni putni pravac je put Stara Pazova - Inđija i Inđija - Putinci.

Brežđe - Divčibare, na deonici Krčmar - Divčibare, obustava saobraćaja do 31. januara zbog radova na rehabilitaciji puta. Alternativni putni pravac: obilaznica Mionica - Divci - Valjevo - Kaona - Divčibare.

Zbog predstojećih praznika očekuje se povećan intenzitet saobraćaja ka svim zimskim turističkim centrima i apeluje na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve