Vesti
14.04.2024. 11:57
Beta

Vučić sa "Kobrama"

"Nećemo im dati da srpski narod okarakterišu kao najgori na svetu" (FOTO)

vucic kobre ATA
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da je zbog "geopolitičkog vrtloga" u svetu potrebno ulagati "i preko mere" u zaštitu suvereniteta Srbije.

Vučić je na svečanosti povodom Dana odreda Vojne policije specijalne namene "Kobre" u kasarni "Vasa Čarapić", rekao da je Srbija danas "pritisnuta snažnije nego ikad", kako je rekao, od onih koji bi da komadaju njenu teritoriju do onih koji bi krivicu za sopstvene greške prebace na Srbiju i tako se pred nekim drugim opravdaju. 

"Danas nije lako biti pripadnik Vojske Srbije. Naša zemlja je usred geopolitičkog vrtloga ni kriva ni dužna pritisnuta snažnije nego ikada. Zato je potrebno da i preko mere ulažemo u zaštitu našeg suvereniteta jer samo tako možemo odvratiti one koji žele uništenje Srbije", rekao je Vučić

Povodom najava podnošenja rezolucije o "genocidu" u Srebrenici pred Generalnom skupštinom UN, Vučić je rekao da će Srbija "suprotstaviti najmoćnijima na svetu" jer, kako je rekao, obraz nema cenu. 

"Nećemo im dati da srpski narod okarakterišu kao najgori na svetu, praveći se pri tome kao nam u stvari žele dobro i kako čeznu da se pridružimo modernom svetu. Mi ćemo, kao političari, dati sve od sebe i kao mala zemlja suprostavićemo se najmoćnijima na svetu jer Srbija nije na prodaju", kazao je predsednik Srbije. 

Vučić je pripadnicima odreda Vojne policije specijalne namene "Kobre" dodelio vojnu zastavu.

"Vi ste ovu zastavu zaslužili profesionalnošću, disciplinom, marljivošću ali pre svega ljubavlju prema otadžbini. Ova zastava ne sme nikad da padne u ruke neprijatelju kao ni pedalj naše zemlje. Najbolji garant da se to neće dogoditi je vaša kao i druge jedinice VS", rekao je Vučić. 

Najavio je da će pripadnici tog odreda uskoro dobiti novi smešatj kao i da će plate vojnika "biti samo veće". 

Pored Vučića, svečanosti su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, ministri odbrane i unutrašnjih poslova, Miloš Vučević i Bratislav Gašić, ministar finansija Siniša Mali i drugi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
17.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve