Vesti
22.09.2023. 20:09
R.E.

Vučić o govoru pred UN

"Nikoga nisam vređao, samo sam govorio istinu"

aleksandar vucic EPA 22.09.2023.
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da njegov govor pred Generalnom skupštinom UN niko ne može da ospori jer je iznosio činjenice.

"Samo me interesuje šta tačno nije tačno u mom govoru. Je l doneta odluka o bombardovanju bez odluke UN. Je l doneta odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova direktno u suprotnosti sa rezolucijom 1244 UN", rekao je Vučić u Njujorku na pitanje novinara da prokomentariše kritike u Prištini njegovog govora pred UN i zahtev da govor osude SAD i EU.

On je istakao da kako god pričali i tumačili te činjenice ne mogu da prenebegnu.

"Ako želite da govorite o činjenicama morate onda da kažete i šta nije tačno. Ja nisam govorio uvredljivim jezikom. Nisam nikoga ni poimence pomenuo. Ali sam govorio nedvosmisleno o tome šta se zbivalo, ko je krivac i kako se sada stvari menjaju i kako se pozicije i principi menjaju u skladu sa dnevno političkim potrebama. Ja stvarno mislim da sam rekao od A do Š apsolutnu istinu, ali voleo bih da mi bilo ko kaže šta nije istinito", istakao je Vučić i dodao je da je govorio od srca, ali i iz duše celog srpskog naroda i građana Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić iz Njujorka: "Osetio sam miris slobode u svetu"
1

Aktuelno

20.09.2023. 20:50

Vučić iz Njujorka: "Osetio sam miris slobode u svetu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se intenzivno vode razgovori sa međunarodnim predstavnicima "zbog poslednjih događaja u južnoj srpskoj pokrajini" i hapšenja trojice Srba.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve