Vesti
21.09.2023. 23:25
R.E./Tanjug

Ivica Dačić:

"Vučićev govor u UN je bio najbolji"

Ivica Dačić
Izvor: Shutterstock

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je da je govor predsednika Aleksandra Vučića nacija najjači govor koji je održao neki srpski predsednik na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

"Sa aspekta desetogodišnjeg iskustva kao premijera i ministra spoljnih poslova, slušajući govore pre toga, mogu da kažem da je ovo najbolji i najjači govor koji je održao neki srpski predsednik ovde u zgradi Generalne skupštine Ujedinjenih nacija", ocenio je Dačić za Tanjug.

On je dodao je da je predsednik Srbije podsetio da je suština problema kršenje osnovnog principa teritarijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i relativizacija toga tako što su neke zemlje priznale KiM.
"Ključna je njega rečenica da ovo treba da važi za svaku članicu UN bez izuzetka. Tako da, svako ko se obraća Srbiji sa nekim iracionalnim zahtevima treba da bude svestan da Srbija nije menjala mišljenje, da mi poštujemo princip teritorijalnog integriteta i da smo mi žrtva kršenja tog principa", upozorio je Dačić.

Šef srpske diplomatije je ukazao na to da je tzv. Kosovo u UN bilo prisutno "u hodnicima i tako što ih je neko pustio da uđu", a u sali gde se odlučuje govorio je predsednik Srbije.
"To će ostati tako zato što Kosovo nikada ne može da uđe u UN, zato što je većina zemalja protiv, ne samo Rusija i Kina, a od ukupnog broja članica, 193, oni  ne mogu da dobiju više od 84 glasa. Naša pozicija tu je jasna i čvrsta", istakao je on.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić iz Njujorka: "Osetio sam miris slobode u svetu"
1

Aktuelno

20.09.2023. 20:50

Vučić iz Njujorka: "Osetio sam miris slobode u svetu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se intenzivno vode razgovori sa međunarodnim predstavnicima "zbog poslednjih događaja u južnoj srpskoj pokrajini" i hapšenja trojice Srba.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve