Vesti
07.02.2023. 19:27
Beta

Predsednik Srbije

Vučić o izborima, incidentima u Skupštini...

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić ocenio je u utorak uveče da "u ovom trenutku" izbori nisu dobro rešenje za Srbiju, te najavio da će i u sredu razgovarati s liderom socijalista Ivicom Dačićem.

Vučić, tokom gostovanja na televiziji Pink nije želeo da govori, o kako je kazao, o procesima koji za cilj imaju mogućnost formiranja neke druge većine.

"Ne mislim da su u ovom trenutku izbori bilo kakvo dobro rešenje za zemlju", rekao je on.

Predsednik Srbije takođe je govorio o incidentima na skupštinskoj sednici o Kosovu i Metohiji i izjavio da "apsolutno siguran" da su bili planirani.

Vučić je za televiziju Pink rekao da je "plan" dela opozicije bio da ga optuži za izdaju a da mu kako je rekao, ne pruže priliku da im odgovor na te optužbe. 

"Istog dana sam zaključio kako je ceo performans bio planiran. Hteli su da me optuže za izdaju a da mi ne pruže priliku da odgovorim. Onda su pošli ka meni sa željom da izazovu incident jer su za 15 časova zakazali veliki protest pa su hteli da upadnu u skupštinu. Mislili su da će biti proglašena pauza, da se to desilo sednica više nikad ne bi bila nastavljena", ocenio je Vučić.

Dodao je da se na toj sednici pokazalo da nema jedinstva "u očuvanju naših vitalnih nacionalnih interesa". 

"Političke razlike su OK ali oni imaju samo jedan cilj, kako oboriti Srpsku naprednu stranku i mene kao njenog lidera", kazao je Vučić. 

Ponovio je da je za sagledavanje situacije na Kosovu i Metohiji neophodan racionalan i odgovoran pristup.

"Ne smemo da se ponašamo parolaški i neodgovorno kao mnogi u skupštini. Moramo da govorimo o očuvanju mira, stabilnosti, da se borimo da dođemo do rešenja a ne da sve ostavljamo našoj deci", kazao je predsednik Srbije.

Vučić je takođe najavio da će Skupština SNS biti održana 27. maja i da će tad kako je rekao, biti donete odluke o "svim velikim pitanjima".

"Pre toga ću kao predsednik, zbog programa Srbija 2025 a sačinjavamo Program 2030, posetiti svaku opštinu u Srbiji. Shvatili smo da sami moramo da radimo sa narodom", kazao je Vučić za televiziju Pink. 

Dodao je da će raditi na tome da pre 2025. godine prosečna penzija bude najmanje 460 evra a prosečna plata da dođe do 1.000 evra.  

Odbacio je kao neistinite medijske navode da je najavio da će se na mogućim vanrednim izborima kandidovati za premijera. 

Predsednik Srbije se dotakao i teme rata u Ukrajini i izjavio da očekuje "veliku, potpuno nekontrolisanu eskalaciju sukoba".

Vučić je rekao da će tenkovi, koje će zapadne zemlje dostaviti Kijevu, uneti promenu na ratištu, i biti velika podrška i pomoć Ukrajincima, ali da im "neće biti dovoljni" za odbranu od ruske invazije.

"Posle toga očekujem dodatnu eskalaciju i odluku (Zapada) o slanju aviona F-16 Ukrajini, što će dovesti do potpuno nekontrolisane eskalacije ratnog sukoba. Očekujem mnogo loših vesti po tom pitanju, zato je važno da sve naše uže interese ostavimo po strani, makar u narednih nekoliko meseci", kazao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić: "Zbog neuvođenja sankcija Rusiji plaćamo visoku cenu"
1

"To je državna odluka"

03.02.2023. 17:19

Vučić: "Zbog neuvođenja sankcija Rusiji plaćamo visoku cenu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da zbog neuvođenja sankcija Rusiji država plaća visoku cenu u međunarodnim odnosima, ali da on nema nameru da tu odluku za sada menja.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve