Vesti
18.09.2023. 09:52
R.E.

Predsednik Srbije

Vučić saopštio moguć datum izbora

Aleksadar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

"Evo raspisaćemo ih do kraja godine, 31. decembra za 4. mart, mislim da je to 60 dana ili ako ne, onda za nedelju ranije, nije problem", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je gostujući na TV Pink istakao da će izaći u susret onima koji su tražili raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i beogradskih izbora do kraja 2023. godine.

"Odgovoriću im za to, biće svakako, ja sam spreman i mogu to odmah da kažem - da sam spreman da u skladu sa onim što su napisali održimo izbore, dakle do marta", rekao je Vučić gostujući u emisiji Hit tvit na Pinku.

Predsednik je pročitao inicijativu koja mu je stigla od Demokratske stranke, Ekološkog ustanka, Zajedno Moramo, Zeleno Levog fronta, Ne davimo Beograd, Narodnog pokreta Srbije i Pravac Evropa.

"Piše: Mi predstavnici parlamentarnih stranaka organizatori protesta Srbija protiv naselja - a ja mislio da je to narodni i građani protest, a sada vidim da su oni organizatori, i navode: zahtevamo raspisivanje parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja do kraja 2023. godine. Pošto ne znaju to da napišu, nisu dovojno pismeni za ovakva pismena, oni su iz ovoga rekli da žele izbore negde 4. marta, pred moj rođendan. Hteli da proslave moj rođendan još jednim porazom, pa su verovatno zato napisali da budu raspisani do kraja ove godine", naveo je Vučić čitajući dokument. 
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić: "Izaći ćemo u susret zahtevima opozicije po pitanju datuma izbora"
Aleksadndar Vučić

Predsednik Srbije

12.09.2023. 12:15

Vučić: "Izaći ćemo u susret zahtevima opozicije po pitanju datuma izbora"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će vlast izaći u susret zahtevima opozicije po pitanju datuma održavanja izbora ali ne nužno i po pitanju toga koji će izbori sve biti raspisani.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve