Vesti
08.05.2023. 23:37
R.E./Beta

Predsednik Srbije

Vučić o izborima, oduzimanju oružja, promenama u Srpskoj naprednoj stranci

Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da misli da izbori sada nisu dobro rešenje, ali da ako opozicija insistira "neće bežati" njih, kao i da neće dozvoliti prelaznu vladu.

"Spreman sam neka kažu da li hoće septembar, oktobar, novembar, ali nemojte da tražite jedne po jedne. Ne pitate se samo vi. Nego to ćemo mi sve odjednom", najavio je Vučić na TV Hepi.
 

Vučić je rekao da opozicija ne prati prava istraživanja javnog mnjenja, a da on zna kako se "oni ljudima gade nakon ovakvih poteza", ukazujući na protest koji je u Beogradu organizovao deo opozicije zbog nasilja u zemlji.

Zahteve organizatora protesta za smenu ministra unutrašnjih poslova i šefa BIA Vučić je prokomentarisao kao "dokaz" da oni koji to traže "nemaju pojma" šta je čiji posao.

"Šta policija nije uradila, pa nije njegovo da deluje preventivno nego represivno, BIA i MUP su sve uradili besprekorno", rekao je Vučić.

Poručio je da će organizovati skup na kojem će, kako je rekao, biti tri miliona ljudi, ukoliko kažu da je danas na protestu u Beogradu bilo 50.000.

Dodao je da će taj skup njegove stranke snimati istim dronovima kao danas, pa će pokazati da će biti više ljudi nego na protestu zbog tragičnih događaja u Srbiji.

Vučić je ponovo rekao da krajem meseca Srpska napredna stranka ima skupštinu na kojoj će biti velikih promena.

Kritikovao je neke stranačke kolege i direktore javnih preduzeća, navodio da su se obogatili i kupili vikendice u Crnoj Gori i stanove u Beogradu na vodi, ali nije naveo o kome govori.

Vučić je izjavio da je posle poziva za predaju nelegalnog naoružanja "već danas uzet veliki broj komada oružja", ali nije naveo tačnu količinu.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve