Vesti
13.06.2023. 13:24
Beta

Aljbin Kurti

"Neka Rama predstavi Beogradu nacrt statuta za Albance iz Preševa"

Aljbin Kurit
Izvor: EPA / MARTIN DIVISEK

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je, povodom Nacrta statuta Zajednice opština sa srpskom većinom koji je premijer Albanije Edi Rama predao francuskom predsedniku i nemačkom kancelaru, da taj dokument može da predstavi Beogradu za potrebe Albanaca sa juga Srbije.

"Ne sumnjam da Edi Rama smatra da je njegov predlog nacrta statuta dobar i zato predlažem da taj nacrt za Albance u Medveđi, Bujanovcu i Preševu predstavi predsedniku Srbije na sledećem sastanku Otvorenog Balkana. Dakle, očigledno, premijer Rama smatra da je ovaj model pravi i on treba da iznese ovaj predlog Vučiću", rekao je Kurti na konferenciji za novinare.
 

Upitan o mogućem sastanku na najvišem nivou u okviru dijaloga Kosova i Srbije, Kurti je rekao da još nije dobio odgovor od EU na zahtev da se sastanak održi što je pre moguće.

"Još nisam dobio odgovor od Žozepa Borela i verujemo da će on uskoro odgovoriti na moj zahtev za niz sastanaka u Briselu. Kao i uvek, konstruktivan sam i posvećen jer smatram da bez intenziviranja dijaloga ne možemo da sprovedemo dogovore. Zainteresovan sam da što pre bude organizovan sastanak u Briselu, zato sam i podneo zahtev", kazao je Kurti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta Eskobar i Lajčak traže od Aljbina Kurtija
Kurti

Rešenje krize

06.06.2023. 03:05

Šta Eskobar i Lajčak traže od Aljbina Kurtija

Izaslanici EU i SAD Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar izneli su u Prištini kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju predlog u tri tačke kako da se izađe iz krize na severu Kosova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve