Vesti
04.05.2022. 15:05
Beta

Goran Vesić

Beograd dobija sedam novih mostova

beogradski sajam
Izvor: Shutterstock

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će se do kraja ove godine ili početkom sledeće, graditi dva nova mosta u glavnom gradu – Novi Savski most i Most kod Ade Huje, kao i da je ukupno sedam mostova planirano da se izgradi u Beogradu do 2030.

"Novi Savski most zameniće stari i imaće četiri saobraćajne trake i dve trake za tramvaje, dakle ukupno šest umesto sadašnje dve. Pored toga imaće biciklističke staze i široke trotoare", izjavio je Vesić za TV Hepi.

On je rekao da će izgradnja ovog mosta rasteretiti Brankov most i Gazelu.

"Kako bi ovaj most bio veoma korišćen, tome će doprineti izgradnja Gradskog tunela, prvog u našem gradu posle 52 godine, koji će počinjati kod Ekonomskog fakulteta, ispod Lomine ulice, a završavati u Bulevaru despota Stefana skoro kod Pančevačkog mosta", rekao je Vesić.

On je naveo da očekuje potpisivanje ugovora za izgradnju još jednog mosta na Dunavu kod Ade Huje.

"Kada taj most bude završen, on će biti deo naše unutrašnje obilaznice koja bulevarima sa četiri trake povezuje Most na Adi i most kod Ade Huje, a omogućiće da se konačno rekonstruiše Pančevački most", rekao je Vesić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ovaj deo Beograda zaslužuje da ima svoj fudbalski tim
Veliki mokri lug

Kojekude sa Marom

25.04.2022. 19:10

Ovaj deo Beograda zaslužuje da ima svoj fudbalski tim

Veliki Mokri Lug je pre godinu dana dobio svoj fudbalski klub. Grupa momaka iz kraja se okupila i rešila da u ovaj deo Beograda zaslužuje da ima svoj tim.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
28.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve