Život
25.04.2022. 19:10
R.E.

Kojekude sa Marom

Ovaj deo Beograda zaslužuje da ima svoj fudbalski tim

Veliki mokri lug
Izvor: Marija Atanasković

Veliki Mokri Lug je pre godinu dana dobio svoj fudbalski klub. Grupa momaka iz kraja se okupila i rešila da u ovaj deo Beograda zaslužuje da ima svoj tim.

U Velikom Mokrom Lugu postoji ozbiljna fudbalska istorija i negovanje sportske tradicije, jer je decenijama, još od 1961. godine ovde postojao FK Omladinac, koji je, nažalost, ugašen pre nekoliko godina.

Fudbalski teren na kojem je tadašnji Omladinac trenirao i danas postoji i svima je bilo logično da i novi mokroluški klub može da ga koristi.

Međutim, iako klub postoji duže od godinu dana, njegovi igrači do danas nisu stali na travu tog terena. Naime, taj fudbalski teren je u vlasništvu Opštine Zvezdara, koja ga je dala u zakup dvojici ljudi. Svaka strana prebacuje lopticu na drugoga i momcima do danas nije dozvoljeno da koriste taj teren.

Iako je u vlasništvu opštine, teren na kojem se se decenijama igrala deca Velikog Mokrog Luga, sada je opasan betonskom ogradom i nedostupan za žitelje Velikog Mokrog Luga, već su njegove kapije otvorene samo za komercijalne svrhe, odnosno, za one koji to mogu sebi da priušte.

Momci iz OFK Luga su nudili da plate termine za trening i utakmice, da pomažu u fizičkim posvojima oko održavanja igrališta, da ponude bilo koju vrstu dogovora, ali nikakvog pomaka u pregovorima nije bilo.

Najveću brigu igračima, ali i komšijama zadaje informacija da je igralište proglašeno za građevinsko zemljište, pa nije iskljuena mogućnost da ova zelena oaza uskoro bude prelivena betonom i pretvorena u lamelu stambenih zgrada, kao mnoge koje je okružuju.

Da li će deca Velikog Mokrog Luga koja u narednim godinama budu odrastala u ovom kraju, rasti na igralištu ili na ulici, pitanje je koje mnogi sa strepnjom postavljaju.

Mihailo Stošić, Srđan Živić, Nenad Marković i Aleksandar Veličković pričali su za emisiju Kojekude sa Marom o tome šta klub njima znači, koliko vole svoj kraj i kakvu budućnost mu žele.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako da razlikujemo dobru rakiju od "brlje"
rakija

Pitali smo stručnjake

14.03.2022. 19:05

Kako da razlikujemo dobru rakiju od "brlje"

Kako se pije rakija, da li je istina da od dobre rakije nema šanse da vas muči mamurluk jutro posle i kako da razlikujemo prirodnu rakiju od "hemije", saznaćete u novoj epizodi emisije "Kojekude sa Marom".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
26.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve