Vesti
04.12.2021. 14:44
Tanjug

Protesti

Blokade puteva širom Srbije

Blokada puteva
Izvor: FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC

Građani, koji protestuju protiv Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, blokirali su autoput kod Sava centra i most Slobode u Novom Sadu, javljaju izveštači Tanjuga.

Okupljanje građana na poziv organizacija "Kreni Promeni" i više ekoloških udruženja počelo je oko podne ispred Sava centra, a grupa demonstranata je zatim izašla i blokirala saobraćaj na autoputu.

Blokada protiče za sada bez incidenata, a demonstranti su propustili dva automobila hitne pomoći koji su išli ka Novom Beogradu. Formirane su velike kolone automobila u oba pravca i vozači su postali već nervozni.

Blokada puteva
Izvor: FOTO TANJUG / JADRANKA ILIC

U okolini nema vidljivih pripadnika policije u uniformi niti je demonstrante iko sprečavao da blokiraju put, a propustili su vozilo Hitne pomoći.

Formiraju se velike kolone vozila u oba smera na autoputu, a pojedini vozači trube.

Na autoputu kod Bubanj Potoka oko 14 časova saobraćaj se odvija nesmetano, javlja izveštač Tanjuga s lica mesta.

U Novom Sadu je oko 14 časova počela blokada mosta Slobode, koji spaja Novi Sad i Sremsku Kamenicu, sa novosadske strane.

U Valjevu skup koji je predviđen da se realizuje bez blokade soabraćaja u 14 časova u organizaciji narodnog pokreta "Marš s Kolubare" nije ni započeo jer je u isto vreme grupa od oko 200 građana blokirala saobraćajnicu Valjevo-Beograd.

Blokada puteva
Izvor: FOTO TANJUG / STRAHINJA ACIMOVIC

Trenutno je saobraćaj blokiran na oko 500 metara kod saobraćajnice Valjevo-Lajkovac, kod prodavnice Europrom u Popučkama. Na licu mesta su jake policijske snage.

Protesti i blokade saobraćaja najavljeni su u više gradova u Srbiji.

Blokada puteva
Izvor: FOTO TANJUG / STRAHINJA ACIMOVIC

Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je ponovilo da je svaka blokada saobraćaja kršenje zakona, kao i održavanje neprijavljenih skupova.

"Podvlačimo da svu odgovornost za sve što može da se desi na skupovima koji nisu prijavljeni ili odobreni u skladu sa zakonom od strane nadležnih organa, snose isključivo organizatori neprijavljenih skupova", naveo je MUP u saopštenju.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Građani blokirali Gazelu
Protesti na Gazeli

Protest

27.11.2021. 15:18

Građani blokirali Gazelu

Građani koji su se okupili u znak protesta zbog usvajanja Zakona o eksprorpijaciji, sa namerom da blokiraju Gazelu, što je policija zabranila, blokirali su saobraćaj na Mostarskoj petlji na isključenju iz Kneza Miloša ka Sajmu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
15.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve