BORISOV: Pomoći ćemo braći Srbima, znam koliko im je pitanje Kosova bolno

BORISOV: Pomoći ćemo braći Srbima, znam koliko im je pitanje Kosova bolno


Bugarski premijer Bojko Borisov izjavio da nije dozvolio ministarki spoljnih poslova Ekaterini Zaharijevoj da oštro reaguje na izjave Ivice Dačića.

On je kao razlog naveo to da “zna koliko je pitanje Kosova bolno za Srbe”. Borisov je to rekao u nedelju, na kongresu vladajuće Gerb stranke u Sofiji, prenosi BTA. Bugarski premijer je ocenio i da, ukoliko se Beograd i Priština ne dogovore, neće biti dalje perspektive za region.

Povezane vestiVučić: Možda bismo se i dogovorili da su nas ostavili na miru

On kaže da će Bugarska “pomoći svojoj braći Srbima” i, kako je naveo, na primer, sledeće godine biće završena izgradnja autoputa za Beograd.

foto: Oksana Skendžić

foto: Oksana Skendžić

Podsetimo, bugarska ministarka Ekaterina Zaharijeva je najavila je da će pozvati ambasadora Srbije u Sofiji, zbog komentara šefa diplomatije Ivice Dačića o bugarskom premijeru Bojku Borisovu. Naime, Dačić je reagovao na izjavu Borisova da bi Žosep Borel, kao budući šef diplomatije EU, trebalo da zastupa stav cele Unije i da bi, bez obzira što Španija ne priznaje nezavisnost Kosova a druge države članice priznaju, u skladu s tim trebalo da postupa.

Povezane vesti – Opozicija me neće stići ni za deset godina

Srpski ministar spoljnih poslova izjavio je da stav EU nije da je KiM nezavisno i da bugarski premijer Bojko Borisov, koji tvrdi da jeste, mora da poštuje taj stav, a ne da drži pridike budućem šefu diplomatije EU Žosepu Borelu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar