Vučić o dijalogu: Možda bismo se i dogovorili sa Albancima da su nas ostavili na miru

Vučić o dijalogu: Možda bismo se i dogovorili sa Albancima da su nas ostavili na miru

EPA-EFE/DJORDJE SAVIC


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za RTS da bi postizanje dogovora sa Albancima bila važna tekovina za budućnost.

Ipak, on je naglasio da se ne može postići dogovor sa nekime ko kaže “morate da nas priznate u okviru ovih granica”. Uvek sam govorio da je to pitanje za Srbe i Albance, da su nas ostavili na miru možda bismo se i dogovorili, rekao je Vučić.

Povezane vestiOpozicija me neće stići ni za deset godina

Kako je napomenuo, KiM je važna teritorija, ali je mnogo važniji onaj deo teritorije na kome žive Srbi – treba da vodimo računa o njima i da se izborimo za opstanak.

aleksandar vucic 1

“Kosovo je, kako je Tijanić govorio, mesto za koje bi svi Srbi život dali, a mali broj njih koji ne žive na KiM, ili gotovo niko, tamo ne bi da živi. To govori o svim našim paradoksima i apsurdnoj situaciji. Situacija je mnogo teža nego pre 10 ili 20 godina i neuporedivo teža nego pre 30 ili 60 godina”, rekao je Vučić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Kaže da ne bi doživeo kao lični poraz ako ne bi bio postignut dogovor sa Albancima, ali da bi to bila važna tekovina za budućnost i dobro građana. Da li je realno je drugo pitanje, napominje predsednik Srbije.

Povezane vesti – Na Kosovu u septembru ili oktobru

Navodi da su Amerikanci uvek bili uključeni u pregovore i da bez njih, Rusa i drugih sila teško da može da se dođe do rešenja. “Ali kako do rešenja ako neko kaže ‘morate da nas priznate u okviru ovih granica’? Pre toga pravili su granice na račun Srbije”, rekao je Vučić.

Da su nas ostavili na miru možda bismo se i dogovorili, rekao je Vučić i dodao da je to kao u slučaju Jugoslavije, nije pitanje samo naroda na ovim prostorima.

Smatra da stvar na Balkanu treba da uzmemo u svoje ruke, da nastupimo kao blok jer bismo onda postigli neuporedivo bolje rezultate i bili bismo snažniji.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar