Vesti
01.07.2021. 12:25
Tanjug

Rok ističe 1. jula

Da li se ambasada Srbije seli u Jerusalim?

Izrael zastava
Izvor: Shutterstock

Na pitanje novinara - da li će i kada biti preseljena ambasada Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim pošto za to 1. jula ističe rok predviđen Vašingtonskim sporazumom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Izrael u međuvremenu priznao nezavisnost Kosova i da ćemo postupiti u skladu sa interesima Srbije, koji su promenjeni od trenutka priznanja Kosova od strane Izraela.

"Mi smo imali dogovore, a ja sam imao i razgovor sa izraleskim premijerom i jasno sam mu rekao da nisam potpisao zajednički dokument sa Albancima i Amerikancima već samo sa Amerikancima, a to se ticalo i odnosa Izraela prema nama", rekao je Vučić.

Kaže da je Izrael u međuvremu priznao Kosovo, kao i da mi razgovaramo o tome i sa Amerikancima.

"I nemojte da se sekirate za poziciju Srbje. Mi ćemo u skladu i sa međuanronom javnim pravom, ali i sa interesima Srbije, a ti interesi su promenjeni od trenutka kada je Izreal prinao nezavisnost Kosova donositi odluke u budućnosti, poštujući prijateljstvo sa Izraelom, ali i poštujući i sebe. Ne možete da nam kažete - mi smo priznali nezavisnost na delu vaše teritorije, a vi ajde izvolite zato što vas pritiskaju oni koji su i nas pritiskali, pa uradite to isto...", kazao je Vučić.

Predsednik ističe da tu logiku ne prihvata, pošto je predsednik suverene i nezavisne Srbije i da je njegov posao da štiitim interese Srbije i srpskog naroda.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Delta soj stigao na Kosovo
koronavirus

Potvrđena dva slučaja

29.06.2021. 20:57

Delta soj stigao na Kosovo

Na teritoriji Kosova i Metohije potvrđena su dva slučaja delta soja korona virusa, koji je prvi put otkriven u Indiji, saopštilo je Ministarstvo zdravlja iz Prištine.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
9°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve