DAČIĆ: Nismo se mešali u izbore, da jesmo, rezultat bi bio ubedljiviji

DAČIĆ: Nismo se mešali u izbore, da jesmo, rezultat bi bio ubedljiviji

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / an


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ponovio je da se Srbija nije mešala u unutrašnju politiku Crne Gore, navodeći da bi rezultati izbora bili mnogo ubedljiviji da jeste.

“Mi se nismo mešali, da smo se mešali, to (rezultati izbora) bi bilo mnogo ubedljivije”, rekao je Dačić za RTS i istakao da vlast u Crnoj Gori nikako da svati da “problem” nije Srbija niti Srbi u Crnoj Gori, već njihovi građani.

On je naveo da niko nije čuo predsednika Srbije Aleksandra Vučića ili njega da govore za koga treba da se glasa u Crnoj Gori, ali da su čuli Edija Ramu, Ramuša Haradinaja, muslimanske lidere iz regiona…

“Ne smeta im četvorougao Tirana- Priština -Skoplje – Podgorica, a smeta im velikosrpski trougao Banjaluka, Beograd, Podgorica? Nije mešanje u unutrašnje poslove kada Edi Rama pozove da se glasa za Mila? Mi se mešamo u unutrašnje stvari Crne Gore? Pa da li smo mi priznali nezavisnost Boke Kotorske ili oni Kosova, mešajući se najdirektnije u unutrašnje stvari države Srbije”, rekao je Dačić.

 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

On je naveo da je albanski ministar tri dana bio u Bujanovcu, Preševu i Medveđu uoči izbora u Srbiji, lobirajući, kao i da su predstavnici Mađarske, Viktor Orban i Peter Sijarto dolazili da “pomognu” Mađarima, te upitao šta bi bilo da je Vučić otišao da lobira za Srbe u Crnoj Gori.

“Oni nikako da shvate da problem nije Srbija niti Srbi u Crnoj Gori, već njihovi građani”, rekao je Dačić.

Povezane vesti – Đukanović je Vučiću nacrtao metu na čelo

On je naveo da su rezultati izbora apsolutno pokazali narodnu volju da DPS ode sa vlasti ističući da je za to kriv Milo Ðukanović i vladajuća partija jer su stvorili takvu atmosferu.

“Nisu mogli Srbi sami da dođu do ovog rezultata”, rekao je Dačić.

FOTO TANJUG / RADE PRELIC / an

FOTO TANJUG / RADE PRELIC / an

Upitan kako i da li saraduje sa crnogorskom opozicijom, Dačić je rekao da Srbiju ne zanima ko je na vlasti u Crnoj Gori, kakva im je spoljna politika i slično, već samo položaj Srba i srpski identitet.

Povezane vesti – RECIKLAŽA 90-IH: Šta pokušava Milo Đukanović?

“Sve drugo spada u stvar unutrašnje politike”, naglasio je Dačić.

On je istakao i da je neminovno da se razgovara i sa novim političkim akterima na crnogorskoj sceni.

Na pitanje poteže li vlast u Crnoj Gori poslednju kartu izazivanjem nacionalnih sukoba, Dačić je odgovorio da je važno da se u toj zemlji što pre formiraju novi organi vlasti.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar