Vesti
12.11.2022. 09:26
Beta

Ministar spoljnih poslova

Dačić o Briselskom sporazumu: "Nećemo upasti u zamku"

kosovo
Izvor: Shutterstock

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je evropska unija svojim potpisom na Briselski sporazum garant da će Zajednica srpskih opština biti formirana ali su "sada na delu pokušaji da se ta već zatvorene tema opet otvori, što Priština oberučke prihvata".

"Za Beograd je neprihvatljivo da se vraćamo na nešto što je potpisano i ugovoreno samo zato što Brisel i SAD oklevaju da nateraju  Kurtija da ispuni obavezu. U tu zamku nećemo upasti, niti ćemo pristati da se bitka za prevlast između Brisela, Pariza, Berlina i Vašingtona, odvija preko naših leđa", rekao je Dačić za današnje Večernje novosti.
 

Kako je naveo, "svi oni pojedinačno, a posebno udruženi, samo ako hoće, i te kako imaju moć i mehanizme da primoraju Prištinu da ispoštuje svoj deo Briselskog sporazuma".

"Ne radi se to samo apelima koje šalju poslednjih dana, jer se Priština na njih do sad oglušila bezbroj puta", ukazao je Dačić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ivica Dačić o SNS, izborima, Slobodanu Miloševiću...
Ivica Dačić

Predsednik SPS

28.06.2022. 10:29

Ivica Dačić o SNS, izborima, Slobodanu Miloševiću...

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da su oni spremni da nastave saradnju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i da je njegovo jedino pitanje "na koji način najbolje može da pomogne", jer je SNS osvojio najveći broj glasova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve