Vesti
01.10.2023. 15:12
Beta

Ministar spoljnih poslova

Dačić priznao da je pogrešio kad je rekao da se na snimku iz Banjske vidi sneg

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je pogrešio kada je rekao da se na snimku koje su objavile kosovske vlasti, na kojem se vidi Milan Radoičić, vidi i sneg, tako da to nije snimak od tog dana.

Dačić je na tv Prva rekao da je to njegova greška i da nije želeo nikome da nanese štetu ili da bilo koga pravda.

On je rekao da je bitno da svi budu svesni da su dešavanja u Banjskoj jedna od najtežih situacija od 2004. godine, da su Srbi izloženi teroru kosovskog premijera Aljbina Kurtija (Albin), ali i da deo međunarodne zajednice želi da prebaci odgovornost samo na Beograd.

On je rekao da se postavlja pitanje gomilanja Vojske Srbije na administrativnoj liniji, a da niko ne pita za kosovske snage na severu Kosova.

Dačić je ponovio da se broj pripadnika Vojske Srbije na administrativnoj liniji smanjuje.

On je rekao da je sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija bila planirana za 19. oktobar, ali da je pomerena za 23. oktobar i da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da učestvuje na toj sednici.

Dačić smatra da nije realna opasnost da Srbiji budu uvedene kaznene mere koje prema nezvaničnim informacijama traži sedam zemalja Evropske unije.

"Nije tu bilo sastanka na kojem se glasalo i odlučivalo, bilo je sednica komiteta gde su u diskusijama pominjane takve neke stvari, ali nije se zvanično izjašnjavalo o tome, niti je to bila zvanična inicijativa", rekao je Dačić za televiziju Prva.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Milan Radoičić u MUP-u dao izjavu
Milan Radoičić

U svojstvu građanina

30.09.2023. 15:54

Milan Radoičić u MUP-u dao izjavu

Doskorašnji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić odazvao se pozivu državnih organa Srbije povodom događaja u selu Banjska na severu Kosova i Metohije 24. septembra, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve