Vesti
02.05.2023. 14:58
R.E.

RHMZ

Detaljna vremenska prognoza za maj mesec

Sunčano vreme
Izvor: Shutterstock

Na sajtu RHMZ prikazana je mesečna prognoza za maj u kojoj se navodi da će posle 20. maja maksimalne dnevne temperature dostići 28 stepeni.

Prema prognozi i najavama mesec maj donosi nam toplo vreme, ali biće i padavina, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom. 

Već od 5. maja sledi porast temperature, te će za vikend 7. i 8. maja najviša dnevna iznositi 25 stepeni, dok nas stabilizacija vremena očekuje tek u zadnjoj nedelji maja. 

Vreme u Beogradu

Prema prognozi RHMZ prva nedelja maja biće promenljiva, vreme će biti umereno oblačno sa povremenim kratkotrajnim pljuskovima. Minimalna dnevna biće 8 stepeni u petak, dok će maksimalna dnevna iznositi 24 stepena u subotu.

Vreme u Novom Sadu

U Novom Sadu u prvoj nedelji maja temperatura će dostići 25 podeok, ali će vreme biti umereno oblačno, sa mogućim pljuskovima. Najtopliji dan tokom ove sedmice biće subota, dok će se tokom nedelje minimalna dnevna kretati od 8 do 12 stepeni, a maksimalna od 19 do 25 stepeni.

Vreme u Nišu

U Nišu će vreme tokom prve nedelje maja biti umereno oblačno, dok se u sredu očekuje kiša. Minimalna dnevna temperatura kretaće se od 9 do 12 stepeni, dok je predviđena maksimalna dnevna u toku sedmice od 18 do 25 stepeni.

Sredina maja

Prema predviđanjima meteorologa, sredina maja biće toplija sa prosečnom maksimalnom do 25 stepeni, uz povremenu oblačnost i pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Druga najtoplija zima u Beogradu od 1888. godine
Beograd

Izveštaj RHMZ

10.03.2023. 09:27

Druga najtoplija zima u Beogradu od 1888. godine

Prema najnovijim podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), ova zima je bila najtoplija od 1888. godine u Ćupriji i Banatskim Karlovcima, prva zima bez ledenih dana u Novom Sadu i Zaječaru, a rekordno mali broj mraznih dana registrovan je u Beogradu, Somboru, Banatskom Karlovcu, Valjevu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Požegi, Negotinu i na Paliću.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve