Vesti
23.09.2021. 18:05
R.E.

Korona u Srbiji

Direktorka KBC "Bežanijska kosa": Umiru nam i mladi

bolnica
Izvor: Shutterstock

Direktorka KBC Bežanijska kosa Marija Zdravković izjavila je da se, kada je reč o korona virusu, borimo sa nečim sa čime ne bi trebalo da se borimo, jer smo imali dovoljno i vremena i vakcina, ali sada plaćamo grešku svi zajedno, a ne samo oni koji se nisu vakcinisali.

Zdravkovićeva je za RTS navela da je reč o nevakcinisanim osobama i ljudima sa teškim oboljenjima kojima je, kako je rekla, "kovid bio poslednja kap u čaši".

Ukazala je da je popunjenost KBC Bežanijska kosa, koji je u crvenu zonu ušao pre 12 dana, 90 odsto i istakla da izuzetno brine broj hospitalizovanih pacijenata.

"Ono što nas najviše brine, da su to uglavnom mladi ljudi, da su to nevakcinisani ljudi, da su to izuzetno teške kliničke slike", istakla je Zdravkovićeva.

Objasnila je da je reč o talasu epidemije koji obuhvata nevakcinisane i stare i bolesne osobe koje su nevakcinisani zarazili.

"Klinička slika je kod vakcinisanih mnogo blaža. Na svu sreću, te ljude, iako su stariji, iako imaju brojne komorbiditete, uspevamo posle dužeg intenzivnog da otpustimo kući na dalje lečenje i rehabilitaciju s obzirom na to da kovid ostavlja značajne posledice. Mlađi ljudi, pak, za koje bi se očekivalo da lakše prebole ovu bolest, kako su nevakcinisani, imaju izuzetno velike komplikacije, nažalost, neretko i smrtne ishode", istakla je Marija Zdravković.

Upozorila je i na posledice koje kovid ostavlja i navela da 292 pacijenta koja su preležala koronu imaju inflamaciju u srčanom mišiću, a to znači da je to mesto odakle mogu da krenu maligne aritmije, zamori i nedostatak snage.

Zdravkovićeva je apelovala na sve da se vakcinišu i naglasila da je to najbolji način da se pobedi kovid.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o obaveznoj vakcinaciji: Moram da poštujem Ustav
vakcine

Pitanje odgovornosti

09.09.2021. 14:37

Vučić o obaveznoj vakcinaciji: Moram da poštujem Ustav

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da ne može lako da se uvede obavezna vakcinacija građana zbog Ustava naše zemlje, ali da bi to lično podržao.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-3°C
22.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve