Vesti
22.11.2023. 12:13
R.E.

Poziv

Vojska Srbije: Dobrovoljci, javite se. Plata je...

vojska srbije
Izvor: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u 2024. godini.

"Pozivamo sve zainteresovane mladiće i devojke koji u 2024. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem, da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka, kao i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire", stoji u pozivu u kojem se podseća i na to da je ostalo još malo vremena da se svi zainteresovani prijave za decembarski uputni rok.

Kandidati će imati priliku da prođu dinamičnu vojnu obuku, pokažu patriotizam prema svojoj zemlji, a dobrovoljno služenje vojnog roka ujedno je i najkraći put ka sticanju zvanja profesionalnog pripadnika Vojske Srbije.

Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire stalno je otvoren.

1
Izvor: Ministarstvo odbraneObuka vojnika za dužnost snajperiste

Uput kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka vrši se četiri puta godišnje u martu, junu, septembru i decembru, a uput kandidata na vojnostručno osposobljavanje dva puta godišnje u martu i septembru.

Buduće vojnike očekuje i mesečna plata koja iznosi oko 46.000 dinara. Sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema.

1
Izvor: Ministarstvo odbraneRedovna obuka tenkovskih jedinica

Kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i na šalterima Javnog preduzeća "Pošta Srbije“ širom naše zemlje.

Više informacija u vezi sa prijavljivanjem za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/cir/20698/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-dobrovoljno-sluzenje-vojnog-roka-sa-oruzjem-i-kandidata-za-vojnostrucno-osposobljavanje-za-rezervne-oficire-vojske-srbije-u-2024-godini20698

1
Izvor: Ministarstvo odbrane

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Hrvati neće da služe vojsku
Vojska

Ministar odbrane

21.11.2023. 15:05

Hrvati neće da služe vojsku

Novoizabrani hrvatski ministar odbrane i potpredsednik Vlade Ivan Anušić izjavio je u Đakovu da u Hrvatskoj opada interes za služenje u vojsci.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve