Vesti
25.06.2022. 15:05
Beta

BiH

Dodik: Bože svašta...

Milorad Dodik 25. 6. 2022.
Izvor: EPA/MTI / SZILARD KOSZTICSAK

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Berlin sprečio kandidatski status BiH u Evropskoj uniji, a da je potom nemački kancelar Olaf Šolc izjavio da Bosna i Hercegovina može da veruje Nemačkoj.

"Svašta smo se naslušali prethodnih dana. Nemačka je sprečila kandidatski status BiH glasajući protiv, a sada čujemo nemačkog kancelara Šolca da BiH može verovati Nemačkoj. Bože svašta", napisao je Dodik na Twitter-u.
 

Protiv kandidature BiH za članstvo u Evropskoj uniji na Samitu EU – Balkan u Briselu bile su Nemačka, Holandija i Francuska.

Šolc je izjavio da će Nemačka nastaviti da podržava države Zapadnog Balkana u njihovom nastojanju da se pridruže Evropskoj uniji.

"Ovih šest država - Severna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Albanija i Kosovo, mogu verovati Nemačkoj“, kazao je nemački kancelar.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dodik objasnio zašto je protiv uvođenja sankcija Rusiji
Milorad Dodik

BiH

06.06.2022. 16:36

Dodik objasnio zašto je protiv uvođenja sankcija Rusiji

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik zatražio je od Narodne skupštine Republike Srpske da se jasno izjasni da li je za uvođenje bilo kakve vrste sanckija Rusiji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve