Vesti
25.02.2020. 12:53
Avaz

DODIK: Crnogorska politika je antisrpska još od priznavanja Kosova

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Milorad Dodik smatra da bi i za BiH i za crnogorskog predsednika Milu Đukanovića bilo najbolje da se odloži njegova zvanična poseta Bosni i Hercegovini koja je planirana za početak marta.

Dodik je rekao da veruje da ovakav njegov stav o dolasku Đukanovića pomaže SPC u uslovima kada doživljava progon u Crnoj Gori.

On je podsetio da je crnogorska vlast sa jevrejskom, islamskom i katoličkom zajednicom postigla posebne sporazume, a da je samo za SPC i njenu imovinu ostalo da se rešava pitanje putem zakona, i to tako da se najčešće ta imovina u znatnom obimu bude oduzeta.

Pročitajte još: Amfilohije - Ne glasajte za one koji podržavaju Zakon o slobodi veroispovesti

Dodik je dodao da je crnogorska politika "antisrpska" još od priznanja samoproglašenog Kosova, prenosi portal Avaz.

"Niko nije protiv toga da Đukanović dođe u BiH, ali postavlja se moralno i političko pitanje - kako neki Srbin može dozvoliti da mu se pruži prilika da, dok tamo naši ljudi protestuju, on dođe u Sarajevo i objašnjava šta on hoće, jer je reč o istom verujućem narodu i ovde je bilo mnogo solidarnosti prema litijama u Crnoj Gori", rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da je ranije uputio pismo u kojem je molio parlamentarce Crne Gore da odlože donošenje Zakona o veroispoviesti, a i kada su ga usvojili apelovao da pokušaju razumeti SPC.

Povezane vesti – NAJMASOVNIJA LITIJA DO SADA: Molebani širom Crne Gore u znak protesta

Portal Avaz podeća da je u Narodnoj skupštini 21. februara primljen Dodikov zahtev za sazivanje posebne sednice parlamenta tog BiH entiteta o pokretanju vitalnog interesa RS-a na dve odluke usvojene u Predsedništvu BiH.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
02.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve