Vesti
11.10.2022. 15:38
Beta

BiH

Dodik: "Nećemo pristati na nove izbore"

Izbori
Izvor: Shutterstock

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da ta stranka neće prihvatiti ponovljene izbore u Republici Srpskoj.

"Na sceni je brutalni napad na RS i mi ćemo je braniti onako kako mislimo da treba. Pozivam naše ljude i policiju da se okupe oko RS, jer je ovo što se radi način da naprave problem od Republike Srpske", kazao je Dodik na konferenciji za novinare posle sednice Izvršnog komiteta SNSD.
 

Naglasio je da je krajnji cilj nezavisnost RS, na čemu će, kako je naveo, SNSD u budućnosti raditi.

Još je kazao da će vlast u RS odlučiti kada će po svojim zakonima da sprovede nove izbore za predsednika RS i Narodnu skupštinu RS.

Dodik je dalje rekao da SNSD ne prihvata odluke CIK BiH, dodavši da je za njih CIK nelegitimna.

On je najavio da će danas biti podnete krivične prijave protiv članova CIK BiH, jer su, kako je naveo, onemogućili SNSD da uloži žalbu na odluku o ponovnom brojanju glasova.

Dodik je kazao da su opšti izbori bili legitimni i legalni i da je sve što se sada dešava "manipulacija koja treba, putem nezakonitih odluka, da proizvede odredjeno drugo stanje".

Prema njegovim rečima, u svemu je "očigledna sprega članova CIK-a i predstavnika opozicije".

Prema njegovim rečima, nezakonita je odluka CIK-a da se ponovo broje glasovi za predsednika RS, ali u BiH se "zakon ne poštuje".

SNSD smatra da je CIK odluku o ponovnom brojanju glasova doneo pod pritiskom "tri strane ambasade" i u sprezi sa opozicijom iz Republike Srpske.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Priča o građanskoj Bosni je glupost. Ne znaju šta je građansko društvo"
Bosna

Intervju-Nenad Kecmanović

10.10.2022. 12:05

"Priča o građanskoj Bosni je glupost. Ne znaju šta je građansko društvo"

Na izborima u Bosni i Hercegovini birani su novi članovi tročlanog Predsedništva BiH, poslanici entitetskih parlamenata, a u Republici Srpskoj biran je i predsednik. U jednom trenutku činilo se čak i da je Milorad Dodik pred porazom na predsedničkim izborima, ali su zvanični rezultati ipak drugačiji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve