Vesti
10.10.2022. 14:00
Beta

BiH

Dodik o tome da li ga se Vučić "odrekao"

1
Izvor: Beta/AP / Darko Vojinovic

Srpski član Predsedništva BiH i predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da je u odličnim odnosima s Aleksandrom Vučićem i optužio medije da se bave spekulacijama o tome da je izgubio podršku predsednika Srbije.

Dodik je došao da održi konferenciju za novinare u Beogradu, da bi kako je istakao, uživo rekao istinu pojedinim novnarima koje smatra "antisrpskim" i da kaže da rade "protiv Republike Srpske".

"Ja imam formalne i zvanične sastanke sa Vučićem i oni su uvek propraćeni u medijima, a postoji i druga vrsta komunikacije koja je skoro dnevna. Naši lični odnosi su veoma dobri, mada neki pokušavaju da naprave razdor, mi smo se pre nekoliko dana čuli" rekao je Dodik i nekoliko puta ponovio da pojedini mediji u Srbiji iznose neistine da "ga se Vučić odrekao".

"Ja ne pobeđujem u RS zbog Vučića već zbog podrške naroda, niti pobeđujem zbog podrške Putina" rekao je Dodik i naveo da takvi mediji izveštavaju tendenciozno jer se finansiraju iz inostranstva, te dodao da ne znači podrška "da Vučić treba da trči za vama u kampanji".

Dodik je potvrdio da su članovi Srpske napredne stranke (SNS) Vlada Mandić i Adam Šukalo učestvovali u Republici Srpskoj u aktivnostima opozicionih stranaka, ali da to nije zvaničan stav SNS-a.

Dodik je ponovio da je Centralna izborna komisija BiH objavila rezultate sa 98 odsto biračkih mesta i da je on dobio 292.000 glasova i da je ubedljivo pobedio.

Na konferenciji za novinare Dodik je detaljno govorio o uspesima Republike Srpske, o najnižoj zaduženosti i o prosečnoj plati od 556 evra, kao i najnižoj stopi nezaposlenosti.

On je ponovio i da se pitanje Kosova i Metohije ne sme gledati odvojeno od pitanja Republike Srpske i da niko ne može da objasni zašto je Kosovu nešto dozvoljeno što RS nije.

Više puta je istakao da je Bosna i Hercegovina nefunkcionalna država u kojoj mora da dodje do dogovora entiteta, a ne do nametanja rešenja sa strane.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dodik: "Izbori su bili fer"
dodik, 3. 10. 2022.

SNSD

06.10.2022. 09:09

Dodik: "Izbori su bili fer"

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik je u Banjaluci posle sastanka vadajuće koalicije u Republici Srpskoj ocenio da su opšti izbori, održani u nedelju, 2. oktobra, sprovedeni fer i korektno i da je neprihvatljiv zahtev opozicije za ponavljanje izbora.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve