Vesti
30.09.2023. 15:37
Beta

SNSD-a

Dodik ponovo izabran za predsednika

Milorad Dodik
Izvor: ANA-MPA / ACHILLEAS CHIRAS

Milorad Dodik je ponovo izabran za predsednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na sedmom Saboru stranke u Doboju.

Dodik je u izveštaju, koji je pre glasanja podneo delegatima na Saboru, poručio da su entitetske institucije stabilne i da je imovina Republike Srpske nikada nisu upitne.

On je ocenio da se Ustavni sud BiH pretvorio u "egzekutora" koji želi da eliminiše Republiku Srpsku, dodavši da je taj sud antiustavan i da "gazi BiH, čiji Ustav bi morao da brani".

Prema njegovim rečima, pojedinci žele da smanje snagu SNSD-a, poručivši "takvim osobama da je on tu da se bori za stabilnost i mir".

"Borimo se za slobodu srpskog naroda. Ustav BiH govori o pravu naroda koji žive u njoj i mi se zalažemo za to", naglasio je Dodik.

Ponovio je da je BiH nametnuta i prisilna zajednica, kao i da će se u "nekom budućem periodu možda stvoriti mogućnost predlaganja sporazuma o mirnom razlazu između Republike Srpske i Federacije BiH".

Saboru SNSD-a su prisustvovali i predstavnici stranaka koalicionih partnera SNSD-a u RS, HDZ BiH, Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS), stranaka iz Mađarske, Crne Gore i Severne Makedonije, kao i ambasadori Kine i Rusije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zabraniti Dodiku da obavlja dužnosti predsednika RS
1

Tužilaštvo BiH

13.09.2023. 19:40

Zabraniti Dodiku da obavlja dužnosti predsednika RS

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je u optužnici protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića predložilo da im se zabrani obavljanje dužnosti na period od deset godina.
Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve