Vesti
27.10.2022. 20:40
Beta

Ponovio izjavu

Dodik: "RS će otići i odneti svojih 49 odsto BiH"

dodik, 3. 10. 2022.
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Srpski član Predsedništva BiH u tehničkom mandatu Milorad Dodik ponovio je da će Republika Srpska sigurno otići i sa sobom odneti svojih 49 odsto BiH, ako ne bude vraćen Ustav BiH kako je dogovoren Dejtonskim sporazumom.

"Narod Republike Srpske jasno je na veličanstvenom skupu u Banjaluci pokazao da neće antidejtonsku i antiustavnu BiH", naveo je Dodik na svom Twitter profilu.

Ovakva njegova izjava usledila je ubrzo nakon što je iz američke ambasade u BiH, povodom mitingla vladajuće koalicije pre dva dana u Banjaluci, saopšteno da bi svaka akcija, koja bi bila preduzeta u cilju raspada BiH, bila kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i nosila bi teške posledice.

"Niti Dejton niti Ustav BiH nijednom entitetu ne daje pravo na otcepljenje", naglasili su iz ambasade SAD u BiH.

Dodik je u svojoj objavi na Twitteru još naveo da "srpski narod ne mrzi nikoga, ali neće dopustiti da se ovde stvori unitarna država BiH".

"Ne govore istinu i nisu u pravu oni koji kažu da ne postoje loše namere prema Republici Srpskoj. Smeta im sve što je srpsko, naša zastava, a najviše im smeta Republika Srpska", naglasio je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dodik: "Nećemo pristati na nove izbore"
Izbori

BiH

11.10.2022. 15:38

Dodik: "Nećemo pristati na nove izbore"

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da ta stranka neće prihvatiti ponovljene izbore u Republici Srpskoj.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve