Vesti
25.12.2019. 16:32
R. E.

DODIK VOL. 2: J*be mi se za tobom. Bjež bolan, nek dođe ovamo

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nakon burne rasprave u skupštini RS, u kojoj je bilo šamaranja ali i pretnji, napeta situacija nastavljena je i u restoranu zakonodavnog tela tog entiteta BiH.

Podsetimo, najpre je, tokom rasprave o dokumentu koji određuje nivo saradnje BiH sa NATO došlo do sukoba između opozicionog poslanika Draška Stanivukovića i ministra policije Republike Srpske Dragana Lukača, koji je Stanivukoviću tokom sednice parlamenta udario šamar.

Sednica je nakon toga prekinuta, da bi posle nekog vremena bila nastavljena. Potom je za govornicu izašao i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji je s tog mesta uputio mnoštvo uvreda poslanicima koji su ga kritikovali zbog njegovog tumačenja po kom dokument pod nazivom "Program reformi" koji je 19. novembra usvojilo Predsedništvo BiH ne znači saglasnost za nastavak približavanja BiH članstvu u NATO, nego tek plan mera koje će biti sprovedene kako bi se saradnja s tim vojnim savezom nastavila.

Dodik je potpuno izgubio živce pa je poslaniku SDS-a Nebojši Vukanoviću poručio da je "budala i šizofrenik", preteći da će u parlament doneti medicinsku dokumentaciju kojom će to i dokazati. Kada ga je predsednik parlamenta Nedeljko Čubrilović upozorio da se ne može tako ophoditi prema poslanicima, Dodik je napao i njega.

"Šta ti tu mene prekidaš. Što nisi prekidao njega (Vukanovića)?", vikao je Dodik istovremeno udarajući po mikrofonima ispred sebe. "Konju jedan", vikao je potom na Vukanovića.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=46&v=fOmyIIN2ipQ&feature=em…

Međutim, napetost se nastavila i kasnije u skupštinskom restoranu, a snimak kako Dodik Stanivukoviću psuje majku na društvene mreže postavio je upravo Stanivuković, koji je pozvao građane Republike Srpske na proteste, 26.decembra, u banjalučkom Parku "Mladen Stojanović", protiv, kako je rekao, nasilja i lažnih dokumenata.

Nakon što su iz opozicije predali zahtev policiji da odobri skup u četvrtak, Stanivuković je rekao da neće odustati i da će nastaviti borbu, jer se, kaže, ne boji ni ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača, koji ga je udario u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Naveo je i da mu je član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u skupštinskom restoranu psovao majku, vređao ga, te imao nameru nasrnuti na njega, preneo je portal "BL24njuz".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
8°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve