Vesti
30.05.2023. 20:15
Beta

Republika Srpska

Dodik: "Znamo da ako proglasimo nezavisnost..."

Milorad Dodik
Izvor: SPUTNIK POOL / ALEXEY FILIPOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da taj entitet BiH neće dozvoliti da mu se oduzme imovina, pozvavši sve u Republici Srpskoj da se stave u funkciju njenog ustavnog branioca.

Dodik je ponovo optužio američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija, koga je nazvao "smradom" da se "petlja" u unutrašnje stvari BiH i da "opet govori o tome u nadi da će ga neko poslušati".

"Mi kažemo da ga nećemo poslušati. U onome momentu kada se odluče, a imamo informaciju da će se odlučiti da putem nepriznatog visokog predstavnika (Kristijana Šmita) uđu u sferu regulisanja imovine, istog trenutka ćemo zakazati Narodnu skupštinu i Vladu i doneće se odluka o statusu Republike Srpske", kazao je on novinarima u Banjaluci.
 

Dodik je ocenio da Republika Srpska nema drugog izlaza, a da američki ambasador misli da sve zna i da ima prava da sve može da radi.

"Onda kaže da to (državnu imovinu) možemo dobiti na raspolaganje. Kakvo raspolaganje? Pravni status imovine je regulisan, a ako neko može da da na raspolaganje imovinu, to može da da samo Republika Srpska, nikakva BiH", kazao je predsednik RS.

Po njegovim rečima, prave se "tajni pakleni planovi" da se RS oduzme imovina da bi ona postala "prazna ljuštura", jer je transfer prenet u Sarajevo.

Dodik je naglasio da RS zna šta znači ukoliko kaže da se "povlači crvena linija" i proglasi nezavisnost.

"Znamo ako proglasimo nezavisnost, ako nas na to nateraju, da ćemo morati da snosimo represije koje dolaze sa strane Zapada, ali mi imamo druge prijatelje i nismo baš neko ko nema nikoga", naveo je on.
 

Govoreći o preletu dva borbena američka aviona iznad Bosne i Hercegovine, Dodik je kazao da je i to "samo sprovođenje sile".

"Zato i ova dva aviona, ali oni će samo naleteti i preleteti. Verujem da će oni visoko leteti iznad Republike Srpske", rekao je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dodik o tome čije to ratove Republika Srpska neće voditi
Milorad Dodik

Milorad Dodik

15.05.2023. 18:05

Dodik o tome čije to ratove Republika Srpska neće voditi

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se RS ne svrstava ni na jednu stranu, i da je saradnja sa svim zemljama podjednako važna.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve