Vesti
22.05.2023. 18:30
Beta

"Pomoć procesu žalovanja"

Oglasila se doktorka zbog koje je naložena inspekcija klinike

1
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Doktorka Ranka Radulović oglasila se saopštenjem nakon što je ministarstvo zdravlja povodom primedbi na njen rad naložilo vanredni inspekcijski nadzor Кlinike za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

Doktorka je navela da je u Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" hitno poslata u petak 5. maja po zahtevu Ministarstva zdravlja Srbije, zajedno sa grupom iskusnih kolega.

Nakon nastavničkog veća, na kojem je dogovoreno da održi sastanak sa nastavnicima kojima je to potrebno, videla je, kako kaže, na hodniku grupu zaposlenih i dece koji se drže jedni za druge i glasno plaču.

"Pošto su bili u vidno uzbuđenom stanju i rasplakani, a ispred škole je bila gomila ljudi i novinara, pomislila sam da postoji mogućnost da ih slikaju i da budu zloupotrebljeni od strane medija. Iz potrebe da ih zaštitim, pozvala sam ih da ne stoje na hodniku, nego da dođu na planiranu grupu sa prisutnim nastavnicima, što su svi prihvatili", napisala je Radulović.

Istakla je da je tokom satanka pomenuta zajednička pesma sa ekskurzije, narodnog žanra, a u vezi sa sećenjem na pokojnog učenika A. Č, koji je tu pesmu tokom ekskurzije pevao, zajedno sa njima.

"Pošto nisam znala tu pesmu, tražila sam da mi je puste sa svog telefona. Kao psihijatar i profesionalni muzikoterapeut, sam procenila da će za grupu biti korisno, ako učenici grupe ponovo čuju omiljenu pesmu, vezanu za srećno sećanje na mrtvog prijatelja i đaka, da će to doprineti koheziji grupe, pomoći proces žalovanja, kao i da će smireniji izaći iz škole", pojasnila je doktorka.

U pisanoj izjavi navela je da je istog dana, prema dogovoru napravljenom za vreme nastavničkog veća, nastavila da pomaže grupi u kojoj su bili nastavnici, predstavnici ministarstva prosvete i predsednik Saveta roditelja.

Otac jedne od ubijenih devojčica izjavio je u nedelju medijima da je doktorka Radulović neposredno nakon masovnog ubistva u toj školi, u kome je stradalo devetoro dece i radnik obezbeđenja, a ranjena nastavnica i petoro dece, uvela učenike u kabinet gde im je puštala narodnu muziku i sugerisala im da se povežu sa dušama poginulih prijatelja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Roditelji đaka iz "Ribnikara" traže da se odmah završi školska godina
1

Više od njih 150

21.05.2023. 12:41

Roditelji đaka iz "Ribnikara" traže da se odmah završi školska godina

Grupa roditelja beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" podržala je inicijativu o obustavi nastave u toj školi i zahtev da školska godina bude okončana zaključno sa 3. majem, kada se dogodilo masovno ubistvo u toj ustanovi.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
11°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve