Vesti
12.10.2021. 14:13
Tanjug

Crna Gora

Dritan Abazović nastavlja da koči rekonstrukciju vlade

Dritan Abazović
Izvor: EPA / BORIS PEJOVIC

Dritan Abazović, lider GP URA, koji sa tri poslanika koči rekonstrukciju vlade jer u njoj ne želi političare, već isključivo eksperte, traži od Demokratske Crne Gore i premijera Zdravka Krivokapić da se izjasne da li su za to da lideri Demokratskog fronta uđu u Vladu Crne Gore.

Abazović je poručio da se URA već izjasnila da je za nestranačku vladu.

"Pošto postoji šum u komunikaciji, URA je rekla za šta se zalaže, neka kažu Demokrate, pa i premijer da li je njima prihvatljivo da se lideri DF nađu u vladi. Pošto dobijamo različite izjave i od diplomatskog kora koji promišljaju politiku, neka se oni oko toga izjasne", rekao je Abazović, preneli su podgorički mediji.

Komentarišući uslovljavanje Demokratskog fronta da neće podržati vladine zakone, ukolilko propadnu pregovori o njenoj rekonstrukciji, Abazović je novinarima nakon pres konferencije povodom potpisivanje sporazuma sa hotelom "Mediteran", rekao da ne deli mišljenje da građani treba da budu taoci želje za funkcijama.

Dritan Abazović
Izvor: EPA / BORIS PEJOVIC

Kao jedini političar u aktuelnoj vladi Abazović kaže:

"Ako neko misli da treba da građane drži kao taoce, jer misli da treba da bude na funkciji, ja to mišljenje ne delim. Ne mislim da je to korektno. URA podržava vladu, nastaviće da je podržava, to nije sporno. Možemo li da je poboljšamo, možemo", rekao je Abazović.

Zanima ga, kaže, promena Tužilačkog saveta jer su obećali pravdu.

"Zanima me izglasavanje zakona o poreklu imovine, uz ove aktivnosti sektora bezbednosti. Ostalo, ko će šta da radi, kako ko vidi situaciju, verujte da nisam oko toga preokupiran", rekao je jedini političar u aktuelnoj vladi u kojoj je kao potpredsednik zadužen za koordinaciju bezbednosnih službi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Abazović: Nisam zadovoljan izjavama Beograda
Dritan Abazović

"Da resetujemo odnose"

10.07.2021. 19:58

Abazović: Nisam zadovoljan izjavama Beograda

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da nije zadovoljan izjavama zvaničnog Beograda u poslednje vreme i ocenio da one ne doprinose umanjenju tenzija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
30°C
19.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve