Vesti
31.03.2024. 16:10
Beta

Liturgija u Babinom Mostu

Šta je episkop raško-prizrenski Teodosije poručio Srbima na KiM

1
Izvor: EPA / VALDRIN XHEMAJ

Episkop raško-prizrenski Teodosije poručio je Srbima na Kosovu i Metohiji, tokom liturgije u Babinom Mostu, kod Obilića, da ne napuštaju svoja ognjišta i svoje svetinje.

"Imamo mir Božji u nama, znači da imamo braćo i sestre ljubavi prema Bogu, prema Crkvi, prema ovoj svetoj zemlji kojom hodimo i kojom su hodili naši preci, prema ovim svetinjama koje su nam date od Boga i od naših svetih. Ako imamo tu ljubav onda nećemo pogrešiti", poručio je episkop raško-prizrenski Teodosije iz crkve Pokrova Presvete Bogorodice.

Preostalim Srbima u opštini Obilić i šire na Kosovu i Metohiji poručio je da su kao narod Božji i narod pravoslavni, primili veru, krsno ime, svetinje, zemlju i sve to i nasledstvo.

"A na nama je da to sačuvamo i da životom svojim osveštamo i na nama je da sve to predamo ovoj deci. I ona imaju pravo i na ovu zemlju zemlju i na ovu lepotu ina ove svetinje, kao što smo i mi imali pravo. Onda nećemo pogrešiti i imaćemo spokojstvo i mir Božji u duši".

Čestitajući vernicima praznik, eposkop im je poželeo da ih ukrepi, dometne i snage i hrabrosti i svega da opstanu svoji na svome, zajedno sa svojom crkvom.

"Niste sami. Tu su i sveštenici, tu su i monasi, tu su naše svetinje. Tu su vaši bližnji koji ni po kakvu cenu neće da napuste ove svete prostore. Znači niste sami a svi smo mi sa Gospodom, koji nas nikad neće napustiti ako mi njega ne napustimo, koji od nas nikad neće okrenuti glavu ako mi ne okrenemo glavu od Gospoda i krenemo suprotnim putem. Neka bi nas Gospod prosvetlio, i naučio rečju svojom da budemo njegovi verni ljudi, verne sluge, kako bi i mi ostvarili ono šta Gospod od nas očekuje", poručio je vladika Teodosije tokom liturgije u Babinom Mostu.

Kako je istakao, "neka bi nas Gospod prosvetlio i naučio rečju svojom da budemo njegovi verni ljudi, verne sluge, kako bi i mi ostvarili ono šta Gospod od nas očekuje", preneto je na sajtu Raško-prizrenske eparhije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve