Vesti
24.08.2023. 16:15
Beta

Vremenska prognoza

Evo do kada će trajati period visokih temperatura u Srbiji

vrućina, rashlađivanje
Izvor: Shutterstock

Period visokih temperatura u Srbiji potrajaće do utorka, uz maksimalne vrednosti od 33 do 37 stepeni, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

U petak ujutru će po kotlinama jugozapadne Srbije i na Pešterskoj visoravni biti magle, dok se u toku dana očekuje pretežno sunčano i toplo vreme. Posle podne, u planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije, postoji mala šansa za kratkotrajnu kišu ili pljusak.

Duvaće slab vetar promenljivog pravca. Najniža temperatura biće od 15 do 22, najviša od 33 do 36 stepeni.

U Beogradu će u petak biti sunčano i toplo vreme, uz slab vetar. Najniža temperatura biće oko 22, najviša oko 34 stepena.

U Srbiji će od petka do utorka biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, sa maksimalnom temperaturom od 34 do 37 stepeni. Uz povećanje nestabilnosti, lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se tek u utorak posle podne i uveče, dok će od srede uslediti i postepeni pad temperature, uz promenljivo vreme sa povremenim pljuskovima i grmljavinom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Visoke temperature obaraju rekorde širom sveta
Visoka temperatura, vrućina

Toplotni talas

17.07.2023. 18:05

Visoke temperature obaraju rekorde širom sveta

U delovima Sjedinjenih Američkih Država, kao i u Mediteranu, na snazi je crveni meteo alarm ubog alarmantnih vrućina. U jednoj od najtoplijih američkih država, Arizoni, temperatura više od dve nedelje ne pada ispod 43 stepena Celzijusa.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve