Vesti
30.07.2021. 15:05
Tanjug

Beograd

Gde će se tačno nalaziti trg Gage i Milene

Beograd
Izvor: Shutterstock

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će do kraja septembra na uglu Mileševske i Cara Nikolaja biti završena izgradnja trga koji će poneti ime proslavljenog glumačkog para Milene Dravić i Dragana Nikolića.

"Beograd ne zaboravlja svoje legende. Dravić i Nikolić su velikani našeg glumišta koji su obeležili celu jednu epohu. Kao simbol njihove vanvremenske ljubavi, odlučili smo da na platou postavimo skulpturu koja predstavlja Milenu i Dragana iz kultne serije ''Obraz uz obraz'', koju je glumački par vodio na tadašnjoj Televiziji Beograd", rekao je Radojičić na televiziji K1.

Gradonačelnik je rekao da vrednost radova koji su u toku, na trgu površine 859 kvadratnih metara na Vračaru, iznosi 42 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, važno je da Beograd ima što više malih trgova koji će ukrasiti grad i omogućiti ljudima da se odmore i zabave, a prema projektu kojeg realizuje Sekretarijat za investicije, pored ovog, završeni su trgovi na uglu Gavrila Principa i Balkanske, Njegoševe i Maksima Gorkog, Birčaninove i Bulevara oslobođenja, oko Palilulske pijace, na uglu Strahinjića Bana i Tadeuša Košćuškag, kao i u Ulici Kraljevića Marka.

"Važno je da radovi budu kvalitetno urađeni i da nam trgovi dugo traju. Ovim projektima pokazujemo da vodimo računa i o ekologiji, i da su nam prioritet pešaci i biciklisti u odnosu na motorni saobraćaj. Bitno je, takođe, da gde god gradimo, vodimo računa o ravnoteži i da u urbanim delovima grada ne narušimo koncept ''zelenog grada'', istakao je Radojičić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kamere, tasteri, osvetljenje... novine u gradskom saobraćaju
Autobus

Gradonačelnik najavio

28.07.2021. 13:00

Kamere, tasteri, osvetljenje... novine u gradskom saobraćaju

Za Grad Beograd jedno od najznačajnijih pitanja je svakako bezbednost putnika u javnom prevozu. Uvodimo nove sisteme bezbednosti u autobuse koji će značajno povećati sigurnost putnika, istakao je gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić gostujući na TV Prva.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve